Eetu: Mycket att bygga vidare på

Idag lördag är det dags för Eetu Peuhkuris andra match i gulsvarta VBK-tröjan.
– Skönt att det finns så mycket att bygga vidare på från Vänersborgsmatchen, säger han inför IFK Motala hemma på lördagen.

Lördag 15:30 är det dags för VBK:s tredje träningsmatch säsongen 2018/2019. Man har inlett med två raka segrar, där särskilt 9-1-segern mot IFK Vänersborg gav upphov till förhoppningar.
– Resultatet spelar inte så stor roll. Men det kändes riktigt bra att vi fick så mycket att stämma så tidigt. Det visar att det finns mycket att bygga på redan och vi behöver inte bygga om helt och hållet trots att vi är några nya i laget. Vi har en gemensam bild av hur vi vill spela, säger Eetu Peuhkuri.

Eetu missade den första träningsmatchen mot Nässjö på grund av landslagsuppdrag. Men under sin dryga månad i Vetlanda har Eetu, som beskriver sig själv som en lugn och positiv person med bra humör, funnit sig väl tillrätta.
– Jag har kommit in bra i laget, både på isen och utanför. Vi har börjat att hitta varandra, men det kommer bli ännu bättre och vi kommer lära av varandra allt eftersom.

I matchen mot Nässjö visade Eetu prov på ett fint vänsterskott i nättaket efter hörna. Men han varnar VBK-supportrarna att inte har för stora förväntningar på hans hörnskytte.
– Haha, nej. Det händer kanske en gång per säsong att jag får till en sådan träff. I Veiterä var jag passningsläggare på hörnor, så då sköt jag inte alls på hörnor. Men det var kul att få göra mål givetvis.

När isen ligger i Hydro Arena får VBK chans att träna ihop sig allt mer. Veckan inleddes med hårdkörning för att få igång skridskoåkningen ordentligt. Och nu väntar alls ny match.
– Känns bra att det är match igen och jag gillar att vi spelar varje vecka nu. Det är därför man tränar hårt och vi hoppas bygga vidare på de två matcherna vi spelat.

Avslag i Hydro Arena är 15:30. Entrépriset är 50 kronor. Du med säsongskortet kan använda det för att passera entrén.

Matchen är de näst sista träningsmatchen innan Elitserien drar igång. Nu väntar Svenska Cupen 28-30 september i Lidköping samt World Cup i Sandviken 11-14 oktober innan det är dags för generalrepetition mot Frillesås den 20 oktober hemma i Hydro Arena.

Se hela försäsongsprogrammet här

Eetu Peuhkuri

74. EETU PEUHKURI
Mittfältare
Född: 3 november 1990.
Längd: 181 kg. Vikt: 81 kg.
Landskamper: 37 A, 9 P19 och 6 P17 för Finland.
VM-silver 2016, VM-brons 2017 och 2018.
Finsk mästare: 2018 med Veiterä.
Klubbar: Veiterä t.o.m. 2014/15, Broberg/Söderhamn
2015/16, Gripen/Trollhättan 2016/17, Veiterä 2017/18 och
nyförvärv i Vetlanda BK till säsongen 2018/19.
Utsedd till Finska ligans bästa spelare 2017/18.

Varför började du spela bandy?
Det sker med automatik i släkten. Farfar har spelat, pappa har spelat och jag var bara tre år gammal. Jag spelade hockey och fotboll men valde bandyn när jag var 14.

Hade du någon bandyförebild som ung?
Ingen faktiskt.

Vilket lag är roligast att möta?
Något offensivt lag, Edsbyn kanske.

Vem är Elitseriens bästa spelare?
Jag vet faktiskt inte. Hoppas det är någon i VBK!

Vilken är din favoritramsa hos Kullen Fans?
Jag har inte hört någon ännu. Men ser fram mot att höra dem!

Beskriv dig själv som spelare med tre ord.
Skridskostark, passningsklubba, vilja

Beskriv dig själv som person med tre ord
Positiv, lugn, bra humör.