Förlust mot Vänersborg efter sent avgörande

En jämn match slutar 5-2 till hemmalaget

Vetlanda kom till spel med nyformerad backlinje där Viktor Törner spelade libero och Simon Lundström back, och det var en backlinje som tidigt utmanades av lyft mot Vänersborgs forwards. Hemmalaget hade det mesta av spelet och kom till en del vassa avslut utifrån men David Borvall i VBK:s mål avvärjde allt.

Även om Vetlanda vid något tillfälle hotat framför Vänersborgs mål så kändes det inte helt logiskt att det var VBK som gjorde matchens första mål, Patrik Johansson frispelad av Niklas Gälman i 20:e minuten. Därefter tog dock Vetlanda över mer av bollinnehavet och spelet, med ganska så långsamt spel från båda lagen blev det inte mycket till chanser även om gulsvart vaskade fram det det mesta och det bästa. 1-0 till Vetlanda stod sig ända till halvtidsvilan.

Andra halvlek inleds i högre tempo och mer öppet spel där båda lagen har chanser att göra mål, inte minst Vetlanda som kanske borde ha utökat sin ledning där. I stället kunde IFK vända matchen genom två mål på tre minuter. Vetlanda fick ha bollen något mer och det skapades ytterligare lite i chansväg, och på en av dessa chanser fick Vetlanda en straff.

Straffen räddades först av Kimmo Kyllönen, men i kalabaliken framför mål stöttes bollen på något vis ändå in i mål av en hemmaspelare. 2-2 med 20 minuter kvar via ett självmål således. Kvitteringen stängde till det något, det var två lag som inte gärna villa förlora och de gånger då Vetlanda kom till lägen stod Kyllönen i vägen.

När matchklockan tickade upp mot 87 minuter fick Vänersborgs Juho Liukkonen bollen en bit utanför straffområdet i ganska så dålig vinkel men bestämde sig ändå för att skjuta, ett beslut som visade sig riktigt då bollen på något vis letade sig in bakom Borvall i målet.

VBK tog timeout och skapade direkt efter en chans som gav hörna, men i stället blev det Vänersborg som började utnyttja sina hörnor. Efter sammanlagt 24 resultatlösa hörnor i matchen gjorde Vänersborg två raka hörnmål och slutresultatet blev alltså till slut 5-2.

Matchens mål kan ses här nedan.

IFK Vänersborg – Vetlanda BK 5-2 (0-1)
Målskyttar VBK: Patrik Johansson, Självmål.
Vänersborg: Joakim Hedqvist 2, Juho Liukkonen 2, Alexander Zitouni
Utvisningar: Vänersborg 3×10, VBK 1×10