Fyra VBK:are till P17-VM

Fyra VBK:are kommer den 22-24 mars spela VM för sjuttonåringar i Uljanovsk, Ryssland. Laget tränas dessutom av VBK:s Mattias Rehnholm.

Veckan efter att bandysäsongen i Sverige tagit slut, väntar långresa för fyra av VBK:s ungdomsspelare. Joel Snäll, Gabriel Hultgren, Gustav Ek och Isak Karlsson ska nämligen spela P17-VM i Uljanovsk, vid Volgas strand 90 mil öster om Moskva. Även Nässjös Oskar Hulthammar och Jönköpings Emil Nordström är uttagna.

Sverige kommer till VM med exakt samma trupp som vann besegrade Finland i en dubbellandskamp i slutet av januari.

– Jag känner att det är en jämn och välutbildad trupp. Det framkom i den andra landskampen i januari att laget har bra moral, då visade vi karaktär och stod upp för varandra på ett mycket bra sätt, säger förbundskapten Mattias Rehnholm (tillika ansvarig för VBK:s P18-lag) till svenskbandy.se.

P17-LANDSLAGETS VM-TRUPP

MÅLVAKTER:
Benjamin Elfving, Sandvikens AIK
Joel Snäll, Vetlanda BK

UTESPELARE:
Albin Altberg, Edsbyns IF
Alexander Karlgren, Villa Lidköping BK
Edvin Isaksson, Sandvikens AIK
Elias Swartswe, Ljusdals BK
Emil Nordström, Jönköping Bandy
Gabriel Hultgren, Vetlanda BK
Gustav Ek, Vetlanda BK
Isac Karlsson, Vetlanda BK
Isak Flodberg, Ljusdals BK
Jesper Granqvist, Edsbyns IF
Kasper Sandgren, TB Västerås
Lucas Dalin, Edsbyns IF
Marcus Öhman, Ljusdals BK
Oskar Hulthammar, Nässjö IF
Spelprogram är i skrivande stund inte fastställt.