Per Lennartsson

Grattis på födelsedagen Pelle Lennartsson!

I dag fyller en av föreningens största spelare genom alla tider 60 år. Vi säger stort grattis till Pelle Lennartsson!

Det är få VBK-spelare som kan mäta sig med Per Lennartssons meriter. Han är den spelare som har gjort flest matcher genom alla tider med 425 stycken och på listan över bästa målskyttar är Pelle tvåa med 343 mål, endast överträffad av Jonas Claesson. Under sin karriär som startade i VBK 1978 blev det också spel i alla sju SM-finaler VBK har spelat och därmed finns det också tre SM-guld på Pelles meritlista.

Den mest minnesvärda finalen för Pelles del är givetvis den 1991, där han stod för alla fyra målen när VBK vann mot Västerås med 4-2 och bärgade föreningens andra SM-guld. Se alla målen från 1991 i videoklippet nedan.

I dag 2 mars fyller denna VBK-legend 60 år och vi säger stort grattis på födelsedagen till Pelle Lennartsson!