Adam Rudell

Klar seger mot Bollnäs i Svenska Cupen

VBK bjuder på bandygodis och vinner med 6-2 (3-1), fyra mål av Adam Rudell.

Första tio minuterna bjöd på ett ganska så jämnt spel utan några direkta chanser, men med en spelare utvisad så var det därefter Vetlanda som tog över taktpinnen och drog upp tempot. Inte minst genom Daniel Johansson som i fjortonde minuten fick bollen på mittplan, åkte igenom hela Bollnäs-försvaret och lirkade in ledningsmålet.

Bara ett par minuter senare gjorde Adam Rudell 2-0 till Vetlanda, en lyftning som såg ut att vara för lång fick han på något vis ner och fri med Aihonen satte han bollen i nättaket.

Bollnäs lyfte upp spelet något men hade inga större chanser, reduceringen skulle ändå komma i 27:e minuten på hörna. Lite i avvaktan på halvtidsvilan så lyckades VBK utöka ledningen igen, återigen frispelad av Niklas Gälman så åker sig Adam Rudell fri och hittar samma maska i nättaket.

Andra halvlek inleddes sånär med ett fjärde mål för Vetlanda. I ett anfall där bollen gick som på ett snöre hamnar Daniel Johansson i friläge men missar bollen i avslutet. Strax därefter får Daniel chans till revansch, och den tar han från straffpunkten.

Bollnäs försöker driva framåt men utan att få till särskilt mycket, Vetlanda har bra kontroll i försvaret och är vassa i omställningarna. Med kvarten av matchen så ställer VBK om och i högerläge gör Adam Rudell sitt tredje mål i matchen, stenhårt upp i bortre krysset.

Patrik Nilsson sticker emellan med ett mål innan Adam gör ett fjärde mål strax innan slutet och fastställer slutresultatet till 6-2 på hörna.

Det som nu gäller i sista matchen är att ett oavgjort resultat mellan Sandviken och Västerås gör att Vetlanda hamnar trea i gruppen och missar semifinal. Vinst för något av lagen betyder att VBK blir två och möter Villa imorgon förmiddag.

Bollnäs GIF – Vetlanda BK 2-6 (1-3)
Målskyttar VBK: Adam Rudell 4, Daniel Johansson 2.
BGIF: Patrik Nilsson 2.
Utvisningar: BGIF 3×6, VBK 2×6