Lindqvist klar för två nya år

Anfallaren Philip Lindqvist, 20, skrev igår på ett kontrakt som innebär att han kommer representera moderklubben i två år till.
– Det känns kul att få stanna två år till i VBK. Jag känner mig stolt idag och kommer träna hårt för att få ett genombrott nästa säsong, säger Lindqvist.

Det har gått ungefär tre veckor sedan han avslutade sin juniortid med att avgöra J20-finalen. På måndag börjar han försäsongen med A-laget och han gör det med ett nysignerat tvåårskontrakt.
– Jag har varit rätt bestämd hela tiden med att jag vill vara i VBK. Jag tror det här är bästa miljön för mig att utvecklas i och jag är nöjd med staden och hur klubben fungerar.

Siktar på genombrott
Under säsongen som gick spelade Lindqvist 25 matcher för VBK och gjorde fem mål. Nästa säsong vill han göra fler mål och bidra mer.
– I juniorlaget gick det bra. I A-laget är väl min insats godkänd, inte mer. Men nästa år siktar jag på att få ett genombrott. Jag kommer träna stenhårt och vet att jag behöver förbättra lite av varje. Jag behöver bli mer rejäl, lite tyngre och lite skarpare när jag väl får mina lägen.

Träningen börjar som sagt på måndag, och Lindqvist ser fram mot det.
– Det ska bli kul att köra igång med Thalin (Kristian, fystränaren) igen. Han ger mycket energi. Nu har jag haft tre veckors ledigt sedan finalen, så då känner jag mig riktigt sugen på att dra igång.

Rätt skalle
Sportgruppens Anders Freijd är nöjd med att Philip Lindqvist kommer representera VBK de kommande två åren.

– Han kommer utvecklas mycket under de här två åren. En bra och positiv kille som har rätt skalle. Han räds ingen på isen, och var en av de som stod upp i kvartsfinalerna på Zinkensdamm, är Freijds omdöme.

Philip Lindqvist:
Född: 14 januari 1998.

Längd: 185 cm. Vikt: 85 kg.
Landskamper: 1 U21, 6 19, 4 P17 och 2 P15.
P19-VM-silver 2017, P17-VM-brons 2015.
Svensk mästare: J20 2015, 2017, 2018 och P18 2013.
Vetlanda BK: 33 matcher och 8 mål i elitserien