Oavgjort mot Sandviken efter upphämtning i andra halvlek

Daniel Johansson kvitterar sent på straff fram till 4-4 (1-3).

Sandviken började med hög press som ställde till det för Vetlanda-försvaret, men när den pressen bedarrat så jämnade det ut sig och det var VBK som tog ledningen i fjärde minuten då Jesper Hvornum slog in sin egen hörnretur.

Efter det var det fortsatt ganska så jämnt fram till 18:e minuten då Sandviken fick en billig straff som Christoffer Edlund gjorde mål på, därefter tog SAIK över och dominerade. Christoffer gjorde ytterligare ett mål och precis innan halvtidsvilan snirklade Hannes Edlund in 3-1 till Sandviken.

Andra halvlek var långa stunder ganska så händelsefattig med lågt tempo där Sandviken var närmast ett mål med en boll i ribban. VBK hade ganska mycket boll men mot ett samlat SAIK-försvar gav det inte mycket.

Trots det fick Vetlanda in en reducering efter ett långt utkast av David Borvall där Daniel Johansson kom helt fri. Då hade det gått 48 minuter av matchen. Genast fick VBK upp bättre tempo i skridskoåkningen och passningsspelet, och bara några minuter senare kom också kvitteringen. Tobias Nyberg lyfter in bollen i straffområdet och det ser ut som försvaret har koll på situationen men påpassligt är det Adam Rudell – sin första match efter skada – som kommer segrande ur situationen och kan lägga in kvitteringen.

Med bara fyra minuter kvar av matchen så får Erik Säfström lite väl enkelt åka igenom och sätta 4-3 till Sandviken, men efter en Vetlanda-timeout så tar VBK sig raskt in i Sandvikens straffområde och Daniel Johansson blir nedriven med straff som resultat. Straffen sätter han själv i mål, och 4-4 står sig de få minuter som är kvar. Efter matchen vann Sandviken den straffläggning som används för att i sista hand skilja lagen åt i händelse av lika poäng, samma målskillnad och antal gjorda mål.

Resultatet innebär att Vetlanda har möjlighet att gå vidare till semifinal om man slår Bollnäs – den matchen ska starta 17.15 och går att se på bandyplay.se – samtidigt som Sandviken senare ikväll slår Västerås.

Vetlanda BK – Sandvikens AIK 4-4 (1-3)
Målskyttar VBK: Daniel Johansson 2, Adam Rudell, Jesper Hvornum.
Saik: Christoffer Edlund 2, Hannes Edlund, Erik Säfström.
Utvisningar: VBK 3×6, SAIK 1×16
Hörnor: 3-6