Stora siffror i första segern

11-3 mot Tellus efter fyra mål av Jocke Andersson och hattrick av Patrik Johansson.

Efter tre raka förluster i inledningen av Elitserien var det så äntligen dags för en seger när Stockholmslaget Tellus kom på besök i Sapa Arena. Redan efter en minut tog VBK ledningen, Johan Löfstedt på en vänsterhörna, och i sjunde minuten blev det 2-0 efter att Daniel Johansson tagit bollen av en Tellus-försvarare och sedan också gjorde mål.

Därefter blev det mer hafsigt spel från Vetlandas sida, med lite väl omständligt och långsamt spel på mittplan, och i stället kunde Tellus både reducera och sedan kvittera halvvägs in i första halvlek. Adam Rudell gav VBK åter ledningen, hans första för Vetlanda i Elitserien, och sedan följde ytterligare tre hemmamål på bara några minuter innan Tellus återigen tilläts reducera. Ställningen var 6-3 i halvtid.

Jocke Andersson gjorde precis i inledningen av första halvlek 7-3 till Vetlanda, och andra halvlek bjöd också på bättre spel från hemmalaget. Passningarna satt mer exakt, åkningarna stämde bättre, och man fick mer svaj på Tellus försvar som var tvungna att dra på sig utvisningar. Vetlanda utnyttjade dessa och drog ifrån till 9-3 efter en dryg kvart, men sedan var det Vetlandas tur att börja slarva och drog på sig inte mindre än tre utvisningar på kort tid.

Det spelövertaget var inget som Tellus förmådde utnyttja, snarare så att Vetlanda hade den vassaste chansen under den perioden. I stället kunde Jocke Andersson göra två snabba mål när båda lagen var fulltaliga, och även om det fanns bud på fler mål så var det färdigt med målskyttet. Slutresultatet till slut 11-3.

Se matchens mål här nedan.

Vetlanda BK – IK Tellus 11-3 (6-3)
Målskyttar VBK: Joakim Andersson 4, Patrik Johansson 3, Johan Löfstedt 2, Daniel Johansson och Adam Rudell.
Tellus: Tobias Björklund, Markus Enander och Filip Skoglund.
Utvisningar: VBK 3×10, Tellus 2×10
Hörnor: 8-2