Tre VBK-spelare spelar P15-VM i Söderhamn till helgen

I helgen 22-24 mars avgörs P15-VM i Söderhamn. Vetlanda Bandyklubb är representerade med tre spelare.

VM avgörs i den nybyggda hallen Helsingehus Arena i Söderhamn och bland de deltagande nationerna finns en debutant. USA är nämligen med för första gången i ett P15-VM och möter Sverige, Ryssland och Finland under helgens turnering. VM inleds på torsdag och avslutas med final på lördag eftermiddag.

Truppen består av 14 utespelare och två målvakter och tre spelare i truppen kommer från VBK. Det handlar om Måns Racov, Vladimir In-Fa-Lin och August Ljung som alla tre representerar Sverige i turneringen.

Vi säger stort lycka till till VBK-trion och det svenska laget!

Fyra spelare i P17-VM

I helgen avgörs även P17-VM som spelas i Uljanovsk i Ryssland. Där har vi sedan tidigare berättat om att VBK-spelarna Joel Snäll, Gabriel Hultgren, Gustav Ek och Isak Karlsson finns med i den svenska truppen som dessutom leds av Mattias Rehnholm. En kvartett spelare tillsammans med tränare som var med och vann SM-guld för P18 i fredags i Uppsala.