Jesper Hvornum

Uddamålsförlust i slutminuten mot VSK

VBK föll 2-1 i första gruppspelsmatchen i Svenska Cupen när Västerås avgjorde med mindre än minuten kvar att spela.

VBK kom till spel med samma elva som inledde mot Motala i senaste träningsmatchen. Men det var ett betydligt vassare Vetlanda som i första halvlek spelade jämnt mot Västerås SK. Axel Ekholm träffade stolpen, och Jesper Hvornum kunde från en ovan position i offensiv frislagscirkel stänka in 1-0.

Även VSK skapade sina chanser, ofta genom inspel som skapade tilltrasslade situationer framför David Borvall. Med tur, skicklighet och Jesper Hvornum som extra målvakt på mållinjen redde VBK ut alla situationer. Nästan. För det blev lite yta ledig kunde Simon Jansson ta med sig bollen in i straffområdet och spela fri Ted Bergström som stötte in 1-1 i tomt mål.

I andra halvlek var det VBK som tog tag i taktpinnen. Man hade stort bollinnehav och pressade tillbaka VSK i långa stunder. Den bästa av en handfull chanser hade Daniel Johansson, vars mäktiga skott träffade ramen bakom Västeråsmålvakten Kjelsson som inte var i närheten av att fånga den bollen.

Med dryga fem minuter kvar tilldelades Västerås ett straffslag. David Borvall gjorde en fin enhandsparad på Robin Anderssons straff, som alls inte var dåligt slagen. Borvalls räddning gjorde att Viktor Törner fick sitta kvar på botbänken och med en man mindre sjönk VBK allt längre ner i banan. Borvall gjorde ännu en fin räddning när Martin Landström tog sig fram till ett skottläge. Men när VSK vid ett frislag spelade bort ett VBK-försvar som tappade vaksamheten för en stund kunde Robin Andersson ta revansch för straffmissen och peta in 2-1. Då återstod bara 50 sekunder och VBK lyckades inte skapa någon chans till kvittering.

En bitter förlust för ett VBK som förtjänade mer. Men en bra insats. Nästa chans till seger kommer mot Sandviken lördag förmiddag, 11:45

Västerås SK – Vetlanda BK 2-1
Målskyttar VBK: Jesper Hvornum