Utmaning väntar P18

En rejäl utmaning väntar VBK:s P18-lag i andra semifinalen mot Sandviken. SAIK vann första matchen med 5-2 vilket alltså innebär att VBK behöver vinna med tre mål. Fyra om Sandviken gör fler än två, eftersom vid lika ställning avgör gjorda bortamål.
– Vi ligger under med tre mål i halvtid och det kommer krävas mycket av oss, säger lagets tränare Mattias Rehnholm inför matchen.

Förlusten i Sandviken var VBK-pojkarnas blott andra för säsongen. Laget slutade tvåa i Elitserien, bakom seriesegrande Edsbyn, med endast en förlust (mot Nässjö). VBK spelade i serien oavgjort mot Edsbyn, och mot Sandviken.
– Jag är totalt sett nöjd med hur vi genomförde serien. Vi har utbildat spelarna i det spel vi vill spela och har fått några tuffa och bra matcher. Men nivån på motståndet har varierat och i vissa matcher har vi vetat på förhand att vi ska vinna. Men det är en utbildning det också.

I första semifinalen blev det alltså förlust med 5-2 i en match som Rehnholm anser var jämn, men där Sandviken ändå var lite vassare i de avgörande lägena.
– De sätter två hörnor och en straff, samtidigt som vi inte gör mål på någon hörna och missar en straff. Det är en ganska jämn match, men vi kom inte riktigt upp på den nivå vi önskar.
– Vi ligger under med tre mål i halvtid och det kommer krävas mycket av oss. Men vi tror absolut att det är möjligt.

I serien har VBK varit ett offensivt spelande lag, och önskar så vara också i slutspelet. Men då krävs det mer av laget.
– Det blir speciellt i slutspel. Lagen fokuserar mer på försvarsspelet och vi möter lag som också vill driva spelet. Så det blir betydligt tuffare. Men vi är redo att göra en bra match, säger Mattias Rehnholm.

Matchen spelas klockan 17:00 söndag 11 mars.