”Vi sitter och myser”

Det var glada spelare hemsidan nådde i bussen på väg hem från segern i Söderhamn.
– Det känns förlösande, som det alltid gör när man vunnit jämna matcher, säger Pontus Blomberg.

Att det är skillnad på stämning i en buss hem i fredagsnatten beroende på om laget vunnit eller förlorat kan de flesta begripa. Pontus Blomberg sätter ord på skillnaden:
– Det är som natt och dag. I och med att man brinner så otroligt mycket för det här, så påverkas man så mycket. Jag mår så fruktansvärt dåligt när vi förlorar, som mot Bollnäs. Men idag känns det istället så jädra skönt, säger Blomberg, som tycker att VBK gjorde en gedigen insats.
– Vi borde haft ledningen med 3,4-0 i halvlek men var inte tillräckligt skärpta i avsluten. Men vi släpper bara in en kasse, borta mot Broberg. Det får vi vara nöjda med, även om de fick lite tryck mot slutet och när vi tvingades ta lite utvisningar.

Strax innan Blomberg lämnar över telefonen till målvakten David Borvall, säger han att denne Borvall idag var lite av tungan på vågen. Borvall svarar att han sitter och myser i bussen:
– Det kändes bra idag. Försvaret jobbar bra framför mig, och stressar dem. Då blir det läge för mig att göra räddningar som kanske ser bra.
– Vi lyckas få matchen att se ut precis så som vi pratat om att den skulle se ut. Spela lite tightare, och även om vi missade lite framåt idag vet vi att vi är så pass bra framåt att vi alltid kommer göra mål.

Det var synbart glada VBK:are som kramade om sin målvakt efter slutsignalen, och Borvall menar att vinsterna  i jämna matcher ger extra glädje.
– Man vet att en tvåmålsledningen kan försvinna snabbt. De forcerar och får de in en boll, då blir det alltid flipperspel och något kan hända. Idag krigade vi bra hela vägen och blev väldigt glada efter slutsignal. Nu ska vi njuta lite på väg hem och sedan ta Hammarby på onsdag, säger David Borvall efter att ha varit en av många hjältar när VBK slog Broberg med 3-1.