”Vi som är kvar måste ta mer ansvar”

Tobias Nyberg gör sin fjärde säsong i VBK och i ett delvis nytt VBK räknar han med att ta en större roll.
– Vi har några nya spännande spelare. Men framför allt gäller det att vi som är kvar tar ett större ansvar och höjer oss.

Just nu förbereder sig Tobias Nyberg inför säsongen hemma i Lidköping där han också spenderat största delen av sommaren. Och när de flesta VBK-spelarna samlas i Vetlanda på måndag, då går Tobias Nyberg på is i Lidköping.
– Jag har semester några dagar till, så då fick jag tillåtelse att vara kvar i Lidköping. På måndag är det allmänhetens åkning i Lidköping så då tänkte jag passa på att köra på is.

Bättre tränad än någonsin
Tobias Nyberg medger att det är något av en klyscha, men han påstår sig vara bättre tränad än någonsin.

– Vi körde riktigt hårt i våras, och nu under sommaren när jag tränat själv har jag tryckt på lite mer, så jag känner mig riktigt bra tränad.

Mer ansvar för halven Nyberg
Förra säsongen blev lite annorlunda för Nyberg, dels missade han några matcher på grund av skada, samtidigt som han utöver sin sedvanliga position som vänsterhalv också fick prova på att spela på mittfältet. Men inför säsongen som kommer räknar Nyberg med att vara tillbaka på halven – den position där han trivs bäst. Och han ser sig själv ta en större roll i laget den här säsongen.

– Det kommer bli en spännande säsong. Det är ingen hemlighet att vi tappat bra spelare. Men vi har också fått in spännande spelare. Jag vet att Axel (Ekholm) är riktigt bra och har bra fart. De övriga vet jag inte så mycket om.

– Men framför allt gäller det att vi som är kvar tar ett större ansvar och höjer oss. Tidigare är det många som inte vågat ta plats men som får göra det nu och ta mer ansvar.

Hjälpa nyförvärven viktigt
När Tobias är tillbaka i Vetlanda väntar isträningar på rink och i Vänersborg innan träningsmatcherna drar igång i september. Och han ser två fokusområden inför försäsongen.

– Dels måste vi spela in de nya och hjälpa dem att komma in i vårt spel. Men vi ska också bygga på det vi hade i slutet av förra säsongen och vi har ju faktiskt hela fembackslinjen och målvakt kvar, säger Tobias Nyberg som slutligen menar att hans tidigare klubb Villa är storfavorit till SM-guldet.
– Ja det måste de vara. De har ju värvat rätt bra. Men allt kan hända.