Viktor Lindkvist

Viktor Lindqvist ser fram mot tävlingsdebut

När VBK inleder Svenska Cupen på fredag med match mot Västerås SK innebär det tävlingsdebut i VBK-tröjan för Viktor Lindqvist.
– Ska bli riktigt kul att börja tävla och se vart vi står, säger han.

Efter 13 år i Nässjö tog Viktor Lindqvist i våras steget över till Elitserien och VBK. Nu har han genomfört en barmarkssäsong, hunnit med några veckors isträning, samt spelat tre träningsmatcherna.
– Det har varit tre bra träningsmatcher, eftersom de har gett oss något att utgå ifrån. Vi får något att prata utifrån, inte minst detaljer. Spelet har inte alltid varit det bästa, men det har varit tre matcher som varit väldigt viktiga för gruppen, säger Lindqvist.

Ny roll på mittfältet
Han betonar att det kommer ta lite tid innan laget är samspelt. Men säger också att samspelet blir allt bättre. Och för egen del räknar Viktor också med en viss omställningsperiod. Inte bara är det ett nytt lag, det ser även ut att bli en ny position för den tidigare anfallaren.

– Att vara mittfältare är nytt för mig, men jag känner att det funkar bättre och bättre. Jag känner förtroende från Putte, och vi vet båda att det får ta lite tid. Jag har än så länge prioriterat det defensiva, att se till att jag sätter positionsspelet. Det offensiva får vi ta senare.

Till helgen är det alltså dags för tävlingsdebut i gul tröja för Lindqvist. Och det är framför allt att det är tävlingsmatcher som gör att han ser fram mot Svenska Cupen.
– Det ska bli roligt att se hela laget i tävlingsmatcher. Alla kommer att höja sig och det ska bli kul att se vart vi står.

Ingen lagpappa
Viktor Lindqvist är en av fyra spelare född på 1980-talet i årets VBK. Han är också den enda i laget med barn (2 och 6 år). I Nässjö var han lagkapten, men någon lagpappa ser han sig inte som.

– Nej, det finns många spelare som varit med länge och har mycket rutin. Jag fokuserar på att hitta min roll i gruppen och har hittills hållit mig lite i bakgrunden. Men det är en rolig grupp att vara i och för min del är roligt att umgås med yngre. Det gör att jag känner mig lite yngre. Sedan är det klart att jag kanske har ett lite annat liv jämfört med de andra, i och med att jag egentligen bara fokuserar på bandy, barn och jobb.

VBK spelar sin första match i Svenska Cupen mot Västerås kl 15:30 på fredag eftermiddag. Den matchen och alla andra i Svenska Cupen kan ses på Bandyplay.

VBK:s matcher i Svenska Cupen 2018

Fredag 28 september 15:30 Västerås SK – Vetlanda BK
Lördag 29 september 11:45 Vetlanda BK – Sandvikens AIK
Lördag 29 september 17:15 Bollnäs GIF – Vetlanda BK

20. VIKTOR LINDQVIST
Mittfältare
Född: 3 maj 1986.
Längd:186 cm Vikt: 81kg
Klubbar: Moderklubb Torshälla/Eskilstuna, Nässjö IF
2003/04-2017/18 och nyförvärv i Vetlanda BK till säsongen
2018/19.

Varför började du spela bandy?
Fritidsledare som tog med mig på bandy i Torshälla.

Hade du någon bandyförebild som ung?
Micke Carlsson i Västerås.

Vilket lag är roligast att möta?
Har ju inte mött så jättemånga. Men ser fram mot Hammarby borta.

Vem är Elitseriens bästa spelare?
Berlin är riktigt bra.

Vilken är din favoritramsa hos Kullen Fans?
Gulsvarta BK. Jag har ju hört den när jag varit och kollat på VBK tidigare.

Beskriv dig själv som spelare med tre ord.
Lagspelare, hyfsat skott, Kämpa hårt

Beskriv dig själv som person utanför isen med tre ord.
Lyhörd, försöker se alla, snäll