Fyra VBK:are går för dubbla guld

Förra året vann VBK guld både i P18 och J20. Då var det sex dagar mellan de båda finalerna. Nu är det sex timmar.
– Det blir att ladda med O’boy och två ostmackor, säger Gustav Wallin som är en av fyra spelare som räknar med att spela båda finalerna.

Jonathan Svensson, Gustav Wallin, Albin Rehnholm och Linus Thoresson har chans att vinna dubbla SM-guld, samma dag. Skulle de göra det, hamnar de i fint sällskap. Vid två tillfällen har VBK vunnit dubbla SM-guld samma dag, 2000 och 2003. Bland de som vunnit två guld samma dag finns bl.a. Per Einarsson, och Johan Löfstedt. 

J20 liten överraskning
– Det är klart att jag hoppades att vi skulle gå till final i båda åldrarna. P18 trodde jag skulle vara med långt, men jag trodde kanske att det skulle bli tufft för J20. Men vi har gjort det riktigt bra där och har bra sammanhållning i laget. Så även att vi inte har så många 98:or är vi i final, säger Albin Rehnholm.

Efter att ha slagit ut Edsbyn i semifinalen väntar Vänersborg i finalen för J20. VBK var kanske inte favorittippade inför säsongen – men är ändå inte lika stor överraskning som Vänersborg.
– Det var nog ingen som hade tippat dem inför säsongen. Men de har verkligen fått ihop det bra och spelar som ett lag. Sedan har det ett riktigt vasst skytte som vi får se upp med, säger Gustav Wallin
– Vi har förlorat båda matcherna under säsongen. I första matchen förstod vi nog inte hur bra de var, utan trodde att vi skulle vinna som brukat göra mot Vänersborg. Nu är vi inställda på en tuff match, fyller Albin Rehnholm i.

Ladda med O’boy
J20-finalen spelas kl 19. Kl 11 är det avslag i P18-finalen – Rehnholm och Wallins ”riktiga” lag. Där väntar Edsbyn, som VBK spelade oavgjort mot i serien.

– De spelar som Edsbyn brukar göra och för oss blir det viktigt att sätta defensiven och våra lägen, säger Wallin, som tidigare spelare två seriematcher samma dag. Men att spela två SM-finaler är något annat.
– Det blir såklart en urladdning. Men det är bara att ladda om. Jag har hört att O’boy och två ostmackor är bästa uppladdningen, så jag kör på det, säger Wallin.

”Tänka bort om man blir trött”
Albin Rehnholm har under säsongen fått göra A-lagsdebut och har kontinuerligt tränat med A-laget. Något han anser sig haft nytta av i spelet med ungdomslagen.

– Det har gett jättemycket. Farten är helt annorlunda och man måste ha bestämt sig tidigare för vad man ska göra med bollen. Samtidigt gäller det att inte tro man är för bra bara för att man tränar med A-laget när man kommer ner i juniorlaget. Det gäller att göra det som är bäst för laget
– Det viktigaste på fredag kommer vara att ladda om mentalt. Det kommer gälla att tänka bort om man blir trött i slutet av båda matcherna.

Matcherna spelas på Studenternas IP i Uppsala
P18: VBK – Vänersborg 11:00
J20: VBK – Edsbyn 19:00

Båda matcherna sänds på Bandypuls.

Spelare som vunnit två SM-guld samma dag:

Per Einarsson (2000)
Magnus Fransson (2000)
David Carlsson (2000)
Henrik Landén (2000)
Tomas Lennegård (2000)
Tony Thorsell (2003)
Henrik Johansson (2003)
Niklas Freijd (2003)
Johan Löfstedt (2003)
Carl Klingborg (2003)
Jonny Ewerstein (2003)
Markus Ekwall (2003)