Joakim Andersson

Hög effektivitet gav stor seger mot Motala

12-3 efter sex mål av Joakim Andersson.

Vetlanda tog med sig det fina spelet från matchen mot Edsbyn och slog tillbaka IFK Motala stort, inte minst på grund av hög effektivitet i målskyttet. Motala backade hem ganska så ordentligt så Vetlanda tvingades många gånger göra det där lilla extra för att få till lägen, och när de väl skapades så blev oftast mål.

Hattrick av Jocke som passerade Björn Einarsson

Första målet kom i åttonde minuten efter fint förarbete av Daniel Johansson som kommer runt på vänsterkanten och spelar fram till Jocke Andersson som kan putta in bollen i mål. Fyra minuter senare är det dags för Jocke igen, frispelad av Johan Löfstedt slår han in bollen med ryggen mot mål.

Därefter blev det lite mer chansfattigt en period för Vetlandas del, men Motala hade ett ganska så finurligt anfallsspel och skapade en en del vassa lägen där David Borvall i målet tvingades parera. Men det var bara Vetlanda som gjorde mål i första halvlek, Jocke Andersson gjorde ytterligare två och Patrik Johansson fastställde halvtidsresultatet 5-0 efter att ha fått öppet mål serverad av Daniel Johansson.

Motala spräckte nollan

Motala fortsatte ändå ganska så piggt matchen igenom, framför allt via unge Viktor Spångberg och Erik Ivarssons spel hade de bud på att spräcka målnollan i början av andra halvlek. Men det var Vetlanda som fortsatte att stå för målskyttet så fort tillfälle gavs och man gick upp till 9-0 halvvägs in halvleken innan Motala kunde reducera på en hörnvariant.

Innan matchen var över hade ytterligare några mål trillat in åt vardera håll, slutresultatet skrevs till 12-3. Noterbart är att Jocke Andersson med sitt mål fram till 4-0 gick förbi Björn Einarsson på listan över VBK:s främsta målskyttar, med ytterligare två mål i andra halvlek är han nu uppe på 210 mål sammanlagt. Alla mål i matchen går att se här nedanför, där finns även en intervju med tvåmålsskytten Patrik Johansson.

Nu väntar ett landslagsuppehåll, inte minst med P21-VM här i Vetlanda nästa helg, innan Elitserien kommer igång igen på Luciadagen då Vetlanda gör sin resa upp till Kalix.

Vetlanda BK – IFK Motala 12-3 (5-0)
Målskyttar VBK: Joakim Andersson 6, Patrik Johansson 2, Daniel Johansson 2, Johan Löfstedt, Philip Lindqvist.
Motala: Erik Lisell 2, Viktor Spångberg.
Utvisningar: VBK 1×10 Motala 2×10
Hörnor: 4-6
Matchrapport

Laguppställning