Jesper Hvornum

Hvornums två mål lade grunden för segern

Eftersnacket handlade mycket om Patrik Johanssons avgörande i slutsekunden, men en viktig grund till segern mot Villa lades av Jesper Hvornums två mål i första halvlek.

Villa var det bättre laget de första 45 minuterna, men VBK:s defensiv höll högsta klass samtidigt som laget var effektiva när chanserna uppstod. Eller snarare – Jesper Hvornum var effektiv. För det var han som både gjorde 1-1 och 2-2, först på hörna och sedan på straff.
– Klart man gärna bidrar med mål så det satt fint att få göra två stycken. Det var skönt att sätta straffen precis före paus, men även att få göra mitt första hörnmål för säsongen var viktigt, sa Jesper när hemsidan pratade med honom i bussen efter matchen.

Efter en säsongsstart där nyförvärvet Jesper varit in och ut ur laget så har han denna vecka tagit plats på vänsterhalven både mot Hammarby och Villa. På grund av sjukdom har Jesper inte riktigt kunnat träna fullt och gjorde förra helgen en match med Åby i Allsvenskan för att få upp matchtempo. Den tillfälliga utlåningen var uppenbarligen precis vad som behövdes.
– Det är jätteskönt så klart att vara tillbaka i laget, det är det man jobbar för och det har känts bra den här veckan nu. Jag har varit lite småsjuk och legat efter men nu känner jag att jag har börjat komma i kapp och det känns betydligt bättre.

Matchen mot Villa var en svängig historia där VBK ändå ledde större delen av andra halvlek, efter att Joakim Andersson gjort två tidiga mål efter paus. Det blev alltså till slut också seger, men den satt extremt hårt inne och avgörandet kom först efter 92 minuter och 22 sekunder.
– Jag tycker vi gör det väldigt bra, speciellt i andra halvlek. Första är väl kanske inte lika bra, men i andra ligger vi väldigt bra på Villa och pressar dem. Sen har vi ju hittat något i defensiven som fungerar väldigt bra för även om vi släpper in sex mål i dag så tycker jag vi gör en bra match defensivt och står emot deras många anfall.

Kan du beskriva känslan när Putte satte 6-7-målet?
– Nja, det är ju otroligt skönt så klart. Extra skönt tycker jag det är för att det är en hög klubba inblandad när de gör sitt 6-6-mål så jag tycker inte det var mer än rätt att vi fick chansen att avgöra efter det. Och när målet sitter känns det ju bara fantastiskt så klart.

Nu väntar Tillberga hemma i Sapa Arena på onsdag och Jesper Hvornum menar att en sådan här match stärker självförtroendet inför framtiden, lika mycket som den betydde två tunga poäng i tabellen.
– Det här stärker oss väldigt mycket, speciellt när vi haft några tunga matcher innan. Vi har spelat bra både mot Bollnäs, Vänersborg och Hammarby utan att få med oss några poäng men nu var det våran tur att få med oss en vinst. Så det kommer betyda mycket för självförtroendet, det är jag övertygad om, säger Jesper Hvornum.

Andreas Söderman
Foto: Mikael Dahlman