David Borvall räddar straff mot Villa Lidköping.

Inför Hammarby: Borvall håller koll på skyttarna

Inför matcherna kartlägger VBK:s målvakt motståndarnas skyttar.
Mot Villa blev han matchvinnare när han tog en straff på slutet och David Borvall är inte främmande för bli hjälte på nytt mot Hammarby.
– När man är i bra form känns det som att chansen att ta en straff är ganska stor.

På lördag ska VBK försöka bli första lag för säsongen att slå Hammarby på Zinkensdamm. I mål har VBK en målvakt som visat att han är i god form.

– Det har känts bra hela säsongen. Hela laget har bra form och försvaret gör ett bra jobb. Om jag behöver kliva fram lite extra någon gång gör jag gärna det, säger David Borvall.

I matchen mot Villa senast var det just Borvall som räddade en poäng till VBK när han styrde ut Martin Johanssons straff till hörna.

– På straffar måste man bestämma sig om man ska chansa eller gå på reflex vilket jag valde att göra senast. Jag har spelat med Martin och har lite koll på hur han brukar göra. Det var såklart ett läge att bli matchvinnare och jag gillar sådana situationer.

Ryggdunkar och high fives

VBK-publiken har under säsongen fått se en målvakt som gärna delar ut ryggdunkar och gör high fives med sina försvarsspelare.

– Det är viktigt från min sida att vara tydlig och höras och göra saker och ting rejält. Jag vill bidra med energi till det egna laget. När man är inne i matcherna lever man sig in i det.

Hans engagemang syns inte minst vid hörnor då han gärna dirigerar ruset, något som varit framgångsrikt under de senaste matcherna. VBK har motat 32 raka hörnor.

– Jag och Putte brukar scouta skyttarna och sedan pratar vi ihop oss i laget. Vi har ganska bra koll på vilka som brukar skjuta och hur de skjuter. Sedan så har Simon, Lennartsson, Törner och Sebbe gjort ett grymt jobb i ruset, säger David Borvall.

Vill sätta sig i respekt

Inför matchen mot Hammarby ligger VBK på sjätte plats i tabellen, fem poäng upp till fjärdeplatsen och betryggande sju poäng ner till slutspelsstrecket. Men än är det för tidigt att prata slutspel, menar David Borvall.

– Vi kör på till VM-uppehållet och sedan har vi tid att tänka och summera. För oss handlar det mest om våra egna prestationer nu och om att sätta oss i respekt hos alla lag.

Ska VBK klara av att slå Hammarby krävs såklart en en toppinsats av hela laget.

– Hammarby borta är en av de roligaste matcherna på säsongen. Det är viktigt att vi har lagom mycket respekt, att vi ändå vågar ta för oss. Sedan måste vi vara noga med fasta situationer. Då har vi en god chans att vinna matchen, säger David Borvall.

Se matchen på Bandyplay

Tabellen

Lag P S V O F GM IM P
VBK 6:a 20 11 2 7 118 85 24
HIF 3:a 20 15 2 3 128 64 32

Fem senaste VBK
Villa (h) 4-4
Tillberga (b) 11-4
Sandviken (h) 4-7
Edsbyn (b) 4-7
Kalix (h) 9-4

Fem senaste Hammarby
Motala (b) 7-2
Sirius (h) 6-3
Västerås (b) 2-4
Bollnäs (h) 9-3
Vänersborg (b) 6-4

Senaste möten:
15/11/2017 VBK – Hammarby 3-6
28/12/2017 VBK – Hammarby 7-7

Bäste målskytt
VBK: Joakim Andersson 43
Hammarby: Christoffer Fagerström 33

Flest Assist
VBK: Pontus Blomberg 24
Hammarby: Jesper Jonsson 29