Klar förlust mot Broberg efter svag insats

VBK stod tyvärr för en plattmatch när Broberg Söderhamn gästade Sapa Arena.
Matchen slutade 5-9 efter att bortalaget avgjort under den sista halvtimmen.

Inledningen av matchen var sannolikt i publikens smak. Lagen växlade målchanser och Patrik Johansson var nära att ge VBK ledningen. Istället blev det bortalaget som gjorde första målet, målskytt Jesper Öhrlund efter vackert förarbete av Vadim Arkhipkin. Det var ett mål som tände bortalaget för strax därefter blev det också 0-2.

VBK repade sig när Jocke Andersson gjorde mål två gånger om. Det första efter ett precist utkast av David Borvall.

Men det här var en match där VBK skulle åka på många jobbiga mål. Strax innan paus kom 2-3 på en hörnvariant signerad Vadim Arkhipkin.

Bättre start i andra

I andra halvlek började VBK piggare. Jocke gjorde både sitt tredje och fjärde mål och Johan Löfstedts passning till 4-4-målet var bandygodis av bästa sort.

Men VBK åkte som sagt på jobbiga mål. Martin Söderberg sköt 4-5 på ett långskott och strax därefter kunde Linus Forslund enkelt gå igenom hela VBK:s försvar och göra 4-6.

Rött kort på Jocke

Ridån gick definitivt ner i den 75:e minuten när Joakim Andersson drog på sig rött kort i en närkamp med Jonas Nygren. Med en man mindre på plan var VBK aldrig nära att gå ikapp. Istället kunde Broberg spela ut och till slut vinna med klara 9-5.

Sammantaget en riktigt svag insats av VBK. Broberg, som krigar för att nå den sista slutspelsplatsen, var betydligt hetare. För VBK gäller det att snabbt gå vidare. Redan på söndag är det match igen, då mot Tellus på Zinkensdamm.

En av få ljusglimtar denna fredag var publiksiffran. 1672 personer kom till gratismatchen i Sapa Arena.

Vetlanda BK – Broberg Söderhamn 5-9 (2-3)
Målskyttar VBK: Joakim Andersson 4, Niklas Gälman
Broberg Söderhamn: Martin Söderberg 4, Linus Forslund 2, Joel Wigren, Jesper Öhrlund, Vadim Arkhipkin
Utvisningar: VBK 1×10 + 1 matchstraff, Broberg Söderhamn 2×10
Hörnor: 6-7
Matchrapport

Kristian Lönner
k_lonner@yahoo.se