”Kul att åka till Kalix”

Förra året säger han att han var med för att se och lära – i år vill Philip Lindqvist vara med och bidra.
– Det är så kul att spela i VBK och vill verkligen hjälpa laget, säger Lindqvist inför matchen mot Kalix.

Förra säsongen gjorde Philip Lindqvist – som fyller 20 några dagar in på det nya året – åtta matcher och två mål för VBK. Såhär långt har han den här säsongen gjort åtta matcher, och tre mål.
– Förra året var jag med för att se och lära kändes det som. I år vill jag vara med och bidra. Jag känner att jag är med på ett annat sätt än förra året, men jag tycker också att jag har mer att ge. Jag hoppas det kommer under säsongen, säger Lindqvist som bland annat svarade för ett mål i bortavinsten mot Villa.
– Det var riktigt kul att göra mål borta mot Villa. Sedan var det ju ett rätt viktigt mål också. Precis sådana jag vill göra.

Många matcher

Som anfallsavbytare i VBK blir speltiden ibland begränsad – Joakim Andersson får av naturliga skäl den mesta speltiden – vilket gör att taktiken är klar för Lindqvist när han väl hoppar in.
– Det är bara in och köra 100%. Sedan har jag fått byta en del som offensiv mittfältare också, och det är kul att spela där också.
– Sedan spelar jag en del med J20, och en del med Nässjö. Så jag får många matcher och det är perfekt. I J20 får jag en större roll, med mycket boll. I Nässjö får jag spela seniorbandy i ett riktigt bra lag. Spela matcher är bästa träningen, så jag är riktigt nöjd med upplägget.

Första gången i Kalix

På onsdagen väntar en ny upplevelse för Phlip Lindqvist – då åker han till Kalix för första gången.
– Jag har aldrig varit där och spelat, så jag ser mycket fram mot det. Av det jag hört från andra och sett på TV känns det nostalgiskt med snö och lite kyla.
– Vi har ett bra upplägg, där vi tränar i Vetlanda på tisdagen innan vi äter gemensamt och sätter oss i bussen mot Arlanda. Sedan sover vi på hotell där innan vi flyger till Luleå på onsdag förmiddag. Det känns också kul att ge sig av på en sådan långresa för en bortamatch.

I Kalix väntar ett motstånd som Lindqvist har respekt för. Hemma på Kalix IP har laget den här säsongen besegrat Vänersborg, spelat oavgjort mot Broberg och förlorat med uddamålet mot Sandviken.
– Det gäller att vi spelar konsekvent i 90 minuter och att vi är ödmjuka inför uppgiften. Det kommer krävas ett hårt jobb, de är bra hemma och vanna vid förutsättningar. Men sätter vi defensiven och jobbar hårt kommer det vara svårt att stoppa oss, säger Philip Lindqvist.

Se matchen på Bandyplay

Tabellen

Lag P S V O F GM IM P
VBK 6:a 11 6 0 5 67 52 12
Kalix 12:a 10 1 3 7 26 45 5

Fem senaste VBK
Motala (h) 12-3
Edsbyn (h) 7-3
Sandviken (b) 4-6
Villa (b) 7-6
Hammarby (h) 3-6

Fem senaste Kalix
Sirius (b) 2-5
Motala (h) 4-4
Sandviken (h) 3-4
Villa (h) 1-5
Tellus (b) 4-4

Senaste möten:
12/2/2017 VBK – Kalix 10-3
2/11/2017 Kalix – VBK 5-4

Bäste målskytt
VBK: Joakim Andersson 27
Kalix: Johan Sundkvist 10

Flest Assist
VBK: Pontus Blomberg 12
Kalix: Simon Wiklund 5

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se