Målglatt Vetlanda vinner borta mot Tillberga

Seger med 11-4 efter en stabil match där Jocke Andersson gör fyra mål.

 

Det var hemmalaget Tillberga som vaskade fram de första chanserna, och borde kanske till och med tidigt tagit ledningen, men Borvall stod i vägen och i stället kunde Vetlanda utnyttja två av tre hörnor de första tio minuterna. Först petade Patrik Johansson in en retur i tredje minuten, och i tionde minuten tryckte Jocke Andersson in en vänsterhörna.

TB var som sagt inte alls ofarliga framåt och VBK drog på sig två utvisningar på kort tid, det gjorde dock att Vetlanda tog fram sitt allra bästa tålamod och höll bollen inom laget i 4,5 minut innan Niklas Gälman hittade fram till Jocke som i artonde minuten gjorde 3-0.

Därefter fortsatte det med lite mer kontrollerat spel där VBK hade ganska så bra koll på hemmalagets anfall, det dröjde en kvart innan nästa mål föll men då kom det också i strid ström. Först gjorde Jocke 4-0, frispelad av Johan Löfstedt, innan Tillberga tilläts reducera två gånger om bara minuterna efteråt. Men lika kort därefter så föll också 5-2 till Vetlanda, ett snyggt mål signerat Löfstedt där han drar förbi mittfältet och snärtar in bollen vid första stolpen.

Sista tio minuterna av halvleken så är Vetlanda som står för det mesta av anfallsspelet, när TB väl sticker upp så har VBK ett par ordentliga omställningar med fina lägen som resultat. Ett läge utnyttjades, av Patrik Johansson som viker in från sin högerkant och sätter 6-2 i 43:e minuten.

 

Vetlanda drar ifrån mot slutet

I andra halvlek hade Tillberga mycket av bollen medan VBK satsade mycket på omställningar, det var också så det blev 7-2 drygt tio minuter in i halvleken. TB dräller bort en fin chans och i stället driver Löfstedt upp bollen och hittar fram med en passning till Daniel Johansson som tråcklar in bollen i mål.

Vetlanda gjorde ytterligare fyra mål i en andra halvlek som ändå var ganska avslagen. Pontus Vilén gör sitt första elitseriemål för säsongen och dessutom klippte Johan Löfstedt och Daniel Johansson in ytterligare ett vardera innan Jocke Andersson avslutade med sitt fjärde mål strax innan slutsignalen.

Tillberga å sin sida gjorde två mål i andra halvlek, och segersiffrorna skrivs alltså till 11-4 i en match där Vetlanda är både tyngre och mer effektiva i sina avslutningar. I och med segern, som var Vetlandas första i Västerås sedan november 2014, så är VBK nu sju poäng före Broberg på nionde plats. Broberg har därtill en match mer spelad och mycket sämre målskillnad.

TB Västerås – Vetlanda BK 4-11 (2-6)
Målskyttar VBK: Joakim Andersson 4, Johan Löfstedt 2, Daniel Johansson 2, Patrik Johansson 2, Pontus Vilén.
Tillberga: Kim Barklund 2, Jens Blixt, Niklas Engström.
Utvisningar: TB 2×10, VBK 2×10
Hörnor: 8-5
Matchrapport

Laguppställning