Målrika matcher för juniorlagen

Pontus Nordström var en av fyra Vetlanda-spelare som ska på samling med P19-landslaget den kommande veckan, och denna veckan har verkligen varit på målhumör i Juniorelitserien.

 

I onsdags gjorde han tre mål när Vetlanda vann mot Nässjö med 8-2 i Stinsens Arena, det gjorde för övrigt också Jakob Jonsson. Övriga målskyttar var Jonathan Svensson och Viktor Honeth. Idag gjorde Pontus inte mindre än sex mål när VBK slog Bollnäs med hela 14-2 på hemmaplan, det blev dessutom två assist för spelaren som har Jönköping Bandy som moderklubb. Philip Lindqvist var inte mycket sämre med sina fem mål, han passade dessutom på att göra två mål för Nässjö i Allsvenskan igår och ett mot Motala i Elitserien i fredags. Övriga målskyttar mot Bollnäs var Albin Ottosson, Albin Rehnholm och Jonathan Svensson (plus sex assist).

 

Nu väntar tre raka bortamatcher i Juniorelitserien, nästa hemmamatch spelas inte förrän 29 december mot Motala.

 

I Pojkelitserien tog Vetlanda igår en komfortabel seger hemma mot Villa-Lidköping. Det var ändå en spelmässigt jämn första halvlek där VBK var vassare framåt, matchen avgjordes efter psykologiska mål i sista sekunden av första halvlek och efter en minut av andra. Slutresultatet blev 9-2 efter tre mål av Jonathan Svensson, två av Isac Karlsson och ett vardera av Oskar Gabrielsson, Albin Rehnholm, Alfons Degerstedt och Erik Asplund. Här väntar nu två raka bortamatcher innan det blir match i Sapa Arena igen den 17 december.

 

Dock spelas på tisdag kväll i Sapa Arena en träningsmatch mellan P17-landslaget och Vetlandas juniorlag. Även i P17-landslaget återfinns fyra spelare från VBK.

 

Derbyseger i P16

För laget i P16 Kakservice blev det oavgjort igår när Villa-Lidköping kom på besök. 5-5 slutade matchen, tre av målen gjordes av Isac Karlsson medan Filip Johansson och August Klang gjorde ett vardera. Nästa söndag klockan 10.45 spelar laget hemma mot Nässjö IF.

 

Desto mer ojämnt var det i P16B där Vetlanda vann med 9-2 mot Skirö AIK. VBKs målskyttar var Vladimir In-fa-lin 4, August Ljung 2, Adam Lisell 2 och Lukas Johansson. Där väntar nu två raka bortamatcher innan det blir hemmamatch igen den 30 oktober, återigen med Skirö som motståndare.