VBK förlorade trots bragdvändning

VBK vände 0-4 till 4-4 men föll till slut med 6-8 mot Hammarby,

Fyra mål på fyra avslut. Så inledde Hammarby sin bandysäsong när man gästade Vetlanda på torsdagskvällen. Annars var det faktiskt VBK som började piggast med hög press och det var oerhört nära att bli 1-0 redan på första hörnen men en Hammarby-spelare räddade på mållinjen.

I stället blev det Hammarby som gjorde mål på sin första hörna genom Robin Sundin. Därefter slarvade VBK med onödiga bolltapp på mitten och då pangade Christoffer Fagerström in två bollar. När sedan Jesper Jonsson åkte sig fri och gjorde 0-4 hade klockan bara tickat upp till 22.38.

Tack och godnatt kändes det som men VBK fick nytt liv tack vare två hörnor. I samband med en vänsterhörna blev Tobias Nyberg fri och kunde skjuta in en första reducering. I den 40:e minuten fick sedan Philip Lennartsson kanonträff på en högerhörna och 2-4.

Målen gav ny energi och strax innan paus kom nästa mål för gulsvart. Niklas Gälman slog ett perfekt avvägt lyft fram till Daniel Johansson. Avslutet räddades men Philip Lindqvist var påpassligt framme och gjorde 3-4.

Upphämtningen fullbordad

I början av den andra halvleken fullbordades VBK:s upphämtning. Ännu en gång var framgångsreceptet en hörna. Huruvida det var en inövad variant låter vi vara osagt men mål blev det och 4-4. Axel Ekholm var sist på bollen.

Ett bolltapp ställde till det i den 60:e minuten och då tog det inte många sekunder innan Fagerström gjort sitt tredje mål. Men bara minuten senare kunde Adam Rudell slå in 5-5 på tennis. Ett plus också för Jonathan Svensson som slog det öppnande passet.

I mitten av andra halvlek drabbades VBK av två utvisningar inom loppet av några minuter. Ändå var Pontus Vilén ytterst nära att ge VBK ledningen. Men när Hammarby fick hörna var ruset glesare än vanligt och Jesper Jonsson kunde lura försvaret och göra 6-5.

Sent avgörande

VBK fick sin chans när Hammarby fick två snabba utvisningar. Men det blev Hammarby som kunde spela till sig en enkel hörna och utöka ledningen till två mål.

Axel Ekholm reducerade men när VBK gick hårt för kvittering i slutet kunde Hammarby kontra in avgörande 6-8

VBK stod för en imponerande kämpainsats i sin hemmapremiär som mycket väl hade kunnat räcka till poäng.

1424 åskådare fanns på plats i Hydro Arena för att följa dramat.

Vetlanda BK – Hammarby IF 6-8 (3-4)
Målskyttar VBK: Axel Ekholm 2, Adam Rudell, Philip Lennartsson, Tobias Nyberg, Philip Lindqvist
Hammarby IF: Christoffer Fagerström 4, Jesper Jonsson 2, Robin Sundin, Adam Giljam
Utvisningar: VBK 3×10 HIF 2 x 10
Hörnor: 10-9
Matchrapport

Laguppställning

Truppen mot Hammarby hemma