Förlust i första matchen i World Cup

Ryska mästarna Neftyanik blev för svåra i första matchen av World Cup. VBK förlorade med 5-2.

Under den första halvleken höll dock VBK jämna steg med sin ryska motståndare och fick en fin start när Adam Rudell gjorde 0-1 redan efter dryga minuten spelad, via en hörnretur. Neftyaniks kvittering kom snabbt senare när Erik Pettersson åkte sig i genom VBK-försvaret, men minuterna senare var VBK åter i ledningen. Den här gången var det Philip Lindqvist som hittade nätet efter att ha kämpat in bollen i straffområdet. Det tog dock bara ytterligare två minuter innan Neftyanik kvitterade på nytt, efter att ha vunnit bollen på VBK:s planhalva och satte 2-2 i mål.

VBK stod upp bra och såg länge ut att få ett oavgjort resultat med sig från halvleken, men Artöm Bondarenko satte bollen i krysset på en hörna minuterna före paus och ryssarna ledde med 3-2 efter 30 minuter.

När Erik Pettersson sedan gjorde 4-2 på straff tidigt i andra halvlek var det ett grepp som Neftyanik aldrig släppte och laget kunde  hålla undan mot VBK hela den andra halvleken. Matchen slutade 5-2 och VBK inledde därmed precis som förra säsongen World Cup med förlust mot ett ryskt lag, men efter en bra insats mot ett mycket starkt motstånd.

Närmast väntar nu Hammarby i andra omgången, en match som dock inte spelas förrän kl 22:15 i morgon kväll. Hammarby spelar under torsdagen sin första match mot Akilles, ett lag som VBK sedan möter på lördag.

Philip Svensk vaktade målet för VBK i matchen. Anfallaren Emil Fedorov saknades på grund av sjukdom.

Se highlights från matchen i videoklippet nedan.

Neftyanik – Vetlanda BK 5-2 (2-2)
Målskyttar: Neftyanik: Erik Pettersson 2, Pavel Ryazahzev, Artöm Bondarenko, Oleg Tolstihin
Målskyttar VBK:
 Adam Rudell, Philip Lindqvist