Bandygymnasiet i Vetlanda

På Njudungsgymnasiet i Vetlanda finns bandy och fotboll som nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU), med tydlig elitidrotts­karaktär. Nu är det dags att söka för 2024/2025!

På idrottsgymnasiet i Vetlanda får du möjlighet att utveckla din idrottsliga förmågan på skoltid. I utbildningen ingår både teoretiska moment och idrottsspecifik träning. Du får också lära dig om kost, träningslära, ledarskap samt psykologiska faktorer som påverkar prestationen i träning och tävling.

Utbildningen ger dig breda kunskaper och möjligheter till olika vägval inom idrotten, allt från att vara ledare till att spela på internationell nivå. Njudungsgymnasiet har sedan länge ett utvecklat samarbete med flera klubbar inom vår region. Skolans miljö är frikopplad från klubbarnas men här finns ett samarbete mellan skolan och klubbarna inom vårt samarbetsavtal.

Inom Vetlanda Bandyklubb finns många goda exempel på juniorer som tagit steget upp i A-laget via bandygymnasiet och VBK:s juniorlag, både spelare från Vetlanda och spelare som flyttat in utifrån. Vetlanda BK:s A-lag 2023/2024 består av 12 spelare som spelat juniorbandy i VBK.

Sök till idrottsgymnasiet med start 2024

Ansökan till idrottsgymnasiet höstterminen 2024 är öppen 1 september till 1 december 2023.

Alla som söker idrottsgymnasiet kallas till test. Testdagar för bandy 12 december 2023.

Ansök till bandy på idrottsgymnasiet här

Vid frågor, kontakta verksamhetschef Nick Carlsson nick.carlsson@vetlanda.se