Tung förlust i Frillesås

VBK åkte på en mycket tung förlust när Frillesås vann med 3-2 efter ett sent avgörande av Jacob Jenefeldt.

Det ska sägas direkt – det var ingen vidare underhållning denna torsdagskväll i Frillesås. Regnet slutade falla, men vind och plusgrader gjorde isen svårspelad. Båda lagen fokuserade på att ta sig runt på kanterna och antingen slå in bollen i straffområdet eller söka hörna.

De chanser som skapades tillkom också efter sådan aktioner. Jacob Jenefeldt hade ett tidigt läge efter hörnvariant, men Anton Svensson stod lugn och trygg och fångade bollen i magen. Anton som ersatte den för dagen sjuke Christian Boman. Filip Bringe provade många skott utifrån. Joakim Andersson kom till halvlägen. Men det var efter en hörna och många försök som Emil Nordström till slut fick bollen i mål.

Andra halvlek fortsatte enligt samma mönster. Frillesås kvitterade två gånger om genom Adrian Emretsson. Han gjorde det från straffpunkten och på TV-bilder är det svårt att avgöra vad som föranledde domarens beslut. Emretssons andra mål kom efter 83 minuter. Då hade Philip Lennartsson gett VBK ledningen på ett hörnskott. Frillesås hade svårt att skapa lägen och det kändes som att VBK skulle få med sig två poäng.

Men det blev noll. För i slutminuten, då slog Frillesås ett långt inspel och på bortre stolpen smög Jacob Jenefeldt upp och kunde från nära håll peta bollen i mål.

Tiden att kvittera var kort. För kort. Förlust.

Frillesås– Vetlanda BK 3-2 (0-1)
Målskyttar VBK: Emil Nordström, Philip Lennartsson
Frillesås: Adrian Emretsson, Jacob Jenefeldt
Utvisningar: Frillesås 3×10, VBK 3×10 1×5
Hörnor: 11-9
Matchrapport

Laguppställning

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se