14-2 mot Höjden

VBK inledde matchsäsongen 2023 med att programenligt besegra division 1-laget Höjden från Göteborg med stora siffror, 14-2.

Det var som väntat stor skillnad mellan elitserielaget Vetlanda BK och division 1-laget Höjden, även om motståndarna inledningsvis hade bra fart under rören samtidigt som VBK började matchen lite trevande. Vartefter matchen gick tog VBK kontroll över matchen och efter 8-1 i halvtid blev det 14-2 vid full tid.
– Det tog ett tag att hitta positionerna, för det är viss skillnad mot att vara på rink. Därför var det skönt att få prova på stor bana en gång innan vi möter Hammarby nästa lördag, säger VBK:s assisterande tränare Oliver Drott efter matchen.
Det här gav mer än vad en träning på stor plan hade gett, då hade vi kunnat spela åtta mot åtta. Nu fick vi spela elva mot elva och eftersom vi hade bollen mycket blev det ett bra tillfälle att träna på vårt offensiva spel, fortsätter Drott.

Noterbart är att debutanten William Reuser gjorde mål i sin A-lagsdebut, samt att målvakten Hampus Johansson fick hoppa in under matchens avslutning och därmed göra A-lagsdebut. VBK gjorde två av sina mål på hörna (Axel Ekholm och Filip Bringe) samt en hörnretur. Resten spelmål.

Nästa match för VBK spelas nästa lördag, kl 19:00 i Katrineholm, då Hammarby står för motståndet i Svenska cupens första omgång. Fram till dess tränar VBK ett fyspass på måndag och på rink i Nässjö på onsdag och torsdag. 

VBK:s målskyttar:
Axel Ekholm 4
Emil Fedorov 4
August Ljung 3
Filip Bringe 2
William Reuser 1

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se