16 spelare på utvecklingsavtal

Under säsongen kommer 16 VBK-spelare att ha möjlighet att spela seniorbandy i allsvenskan och division 1 genom utvecklingsavtal med fem småländska klubbar.

Genom så kallade utvecklingsavtal kan spelare upp till 23 år spela matcher med andra klubbar för att få möjlighet att spela matcher på seniornivå. Tack vare gott samarbete med småländska klubbar kan vi nu presentera utvecklingsavtal med inte mindre än fem klubbar som omfattar 16 spelare.

Spelarna tillhör under säsongen Vetlanda BK men kan spela matcher med en andra klubb.
– Vi har länge haft som strategi att låta våra yngre spelare utvecklas genom att spela många matcher. Tack vare utvecklingsavtalen kan yngre spelare som är på gränsen till eller nyligen slagit sig in i A-laget få ytterligare erfarenhet av seniorbandy genom matcher i allsvenskan. Dessutom ges möjlighet för några av våra ungdomsspelare att spela seniorbandy, vilket är viktigt för deras utveckling.
– Genom utvecklingsavtalen kan vi också hjälpa andra klubbar bredda sina trupper och stärka Smålandsbandyn. Det är ett ansvar vi som elitförening har. Så det här är samarbeten som gynnar alla parter, säger Andreas Söderman, vice ordförande i Vetlanda BK.

Nässjö

Pontus Nordström