Putte vill vinna en match till

VBK:s tränare Patrik Johansson är ser fram mot en femte och avgörande kvartsfinal mot Hammarby.
– Det är väldigt inspirerande att få spela en femte match, och den ska vi vinna, säger VBK:s tränare Patrik Johansson inför matchen på söndag.  

Det var uppenbart för alla som såg match fyra i Vetlanda att det var ett annat VBK än det lag som förlorade i Stockholm två dagar tidigare.
– Framför allt hade vi en annan aggressivitet, får ju en bra start och kan spela på den. Vi utnyttjar de hål som finns i Hammarbys försvarsspel och skapar många lägen.
– Sedan tycker jag väl egentligen att vi ska stänga matchen tidigare och att det blir onödigt spännande. VI spelar i stort ett bra försvarsspel, men de får göra för enkla mål på sina inspel från kanten. Det är inget nytt de gör, utan det handlar om att vi måste vara jäkligt noga, ta stenhård markering och hålla våra zoner.

Individuell träning fredag
Idag fredag väntar individuell träning för spelarna som enligt Putte mest handlar om att spelarna själva får bestämma det sätt som bäst rensar skalle och kropp. Sedan börjar den riktiga laddningen med en gemensam träning på lördag innan avfärd mot Stockholm. En nyckel inför matchen blir att hitta rätt anspänningsnivå för spelarna:

– Jag tycker killarna är duktiga på det själva. De vet bäst själva hur de hittar rätt nivå, och den individuella träningen idag är ett led i det.

Vill vinna en till
Inför matchen på söndag menar Putte att Hammarby har mesta pressen på sig och att VBK har allt att vinna. Samtidigt betonar han att VBK-spelarna på intet sätt är nöjda att få till en femte match.

– Det är klart att med läget som var inför gårdagens match är det väldigt skönt att det blir en femte match. Men vi vill vinna en till. Det ska bli riktigt inspirerande och vi kommer dit med en bra känsla efter att ha varit det bättre laget igår. Dessutom finns det mer att ta av hos några av våra spelare, och Philip Lennartsson är tillgänglig igen, så det känns bra.