Axel Ekholm

Inför SAIK med motiverad Ekholm

På fredagskvällen gjorde Axel Ekholm två mål när VBK premiärbesegrade Broberg i en svår bortamatch. På söndagen väntar en än tuffare bortamatch – Sandviken.
– Det är svårt att spela mot Sandviken borta. Men det är motiverande, säger Ekholm.

Dagen efter match har VBK-spelarna tränat lätt, och Axel Ekholm är tillsammans med sina lagkamrater när hemsidan når honom på väg till Gävle för att se Brynäs möta Färjestad.
– När man är på en sån här turné blir ju allt roligare om man vinner första matchen. Hade vi förlorat igår hade man gått och tänkt på vad man kunde gjort annorlunda. Istället är alla glada idag. Det är stor skillnad, säger Ekholm som är nöjd med insatsen mot Broberg.
– Vi gör det vi vill göra och vi gör det tillsammans. Det ger två poäng, vilket är väldigt skönt.

Tvåmålsskytt
Ekholm själv svarade för VBK:s första och sista mål i matchen. Båda inslagna med en hand.

– Vid 1-0 lyfter deras backlinje samtidigt som Jesper Hvornum går mellan två av deras spelare. Då blev det hur mycket yta som helst och jag hoppades bara att han ska slå bollen. Det gjorde han, och jag kom helt fri. Jag försökte gå runt målvakten, men han hängde med bra. Eftersom jag hade så mycket tid vände jag tillbaka och la in bollen.
– 4-1 byggs upp bra när vi spelar två passningar i deras lag. Jag går runt och märker att Rehnvall står upp. Jag ser att tunneln är ledig och lyckas peta in bollen där. Riktigt skönt och då kändes det att matchen var avgjord.

Motiverande att möta SAIK
Broberg borta omnämns ofta som en tuff bortamatch. Men för VBK finns troligen ingen tuffare bortamatch än Sandviken. Axel Ekholm var exempelvis inte ens född när VBK senast vann en match i Sandviken – i kvartsfinalserien 1993.

– Det är klart att det är svårt att möta Sandviken borta. Men det är riktigt kul, och känns motiverande. Det gäller att vi är kalla och litar på vårt spel och vad vi kan göra. Då kommer det gå bra.

Se matchen på Bandyplay

Tabellen

Lag P S V O F GM IM P
VBK 4:a 1 1 0 0 4 1 2
SAIK 5:a 1 1 0 0 6 4 2

Fem senaste VBK
Broberg (b) 4-1
Frillesås (försäsong) 10-2
Akilles (WC) 7-1
Hammarby (WC) 4-7
Neftyanik (WC) 2-5

Fem senaste SAIK
Västerås (h) 6-4
Villa (WC) 1-4
Neftyanik (WC) 3-2
Hammarby (WC) 4-2
Broberg (WC) 5-2

Senaste möten:
25/11/2017 SAIK – VBK 6-4
5/1/2018 VBK – SAIK 4-7

Bäste målskytt
VBK: Axel Ekholm 2
SAIK: Christoffer Edlund 3

Flest Assist
VBK: Niklas Gälman, Jesper Hvornum, David Borvall 1
SAIK: Erik Säfström 2

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se