Lennartsson söker bra känsla

Inför sista elitseriematchen önskar Philip Lennartsson att få med sig en bra känslan inför åttondelsfinalen som kan komma att spelas mot just Broberg.

Elitseriens sista match. Då väntar Broberg. Samma Broberg som mycket väl kan bli motståndare i åttondelsfinalen.
– Det blir en lite speciell match. Det kan ju bli match mot Broberg snart igen. Självklart går man hellre in i ett sådant dubbelmöte med en vinst och bra känsla, säger Philip Lennartsson inför matchen.

VBK hade ledigt lördag och söndag efter matchen mot Hammarby i fredags. En match där VBK gjorde en del bra saker, men där Hammarby ändå kunde gå ifrån och vinna tämligen klart.

– Vi var mycket besvikna över att vi släppte iväg matchen efter att de gör 4-2. Vi fick en tung start med baklängesmål och utvisningar. Sedan jobbade vi oss tillbaka och är på den nivån vi ville vara. Sedan går luften ur oss.
– Vi ville att det skulle bli som en slutspelsmatch med intensitet och närkampsspel och det blev det. Vi stod upp bra, men man måste ju spela bra hela matcher för att vinna.

Nu väntar alltså Broberg, en generalrepetition inför den åttondelsfinal som väntar. Antingen mot Broberg eller Motala.
– Jag gillar att man införde åttondelsfinaler. Sedan blir det speciellt att spela dubbelmöten. Det går ju fort i bandy, så varje minut och mål kommer vara viktigt.
– Vi vet ju inte vad Broberg kommer hit med för inställning. Men jag hoppas de kommer ner med inställningen att vinna. Sedan vill jag känna att vi hittar ett sätt slå dem på.

Broberg ligger för närvarande nia i tabellen på 20 poäng. På tiondeplatsen finns Motala som tar emot IFK Vänersborg. Det lag som slutar nia blir VBK:s motståndare i åttondelsfinalen. Läs allt om åttondelsfinalerna och övriga slutspelet här.

Se matchen på Bandyplay

Tabellen

Lag P S V O F GM IM P
VBK 8:a 25 11 1 13 108 115 23
BGIF 9:a 25 8 4 13 79 112 20

Fem senaste VBK
Hammarby (b) 2-7
Sandviken (h) 3-7
Sirius (b) 5-2
Falun (h) 8-2
Västerås (b) 4-5

Fem senaste Broberg
Tellus (h) 8-3
Villa (b) 3-9
VSK (h) 6-5
Motala (b) 1-2
Bollnäs (h) 3-3

Senaste möten:
26/10/2018 Broberg-VBK 1-4
19/1/2018 VBK-Broberg 5-9

Bäste målskytt
VBK: Daniel Johansson 20
Broberg: Martin Söderberg 19

Flest Assist
VBK: Tobias Nyberg 17
Broberg: Vadim Archipkin 9