Alex Gustavsson är årets pojkspelare i Svensk Bandy

Vetlanda Bandyklubbs Alex Gustavsson har utsetts till årets pojkspelare i Svensk Bandy 2024.

Under säsongen som gick så var Alex en framträdande spelare i både P17 och P19 för VBK, vilket slutade i dubbla SM-finaler och SM-guld för P17. Dessutom var han uttagen i P17-landslaget och fick debutera i Elitserien med två matcher för VBK i mellandagarna. Alex blev dessutom målskytt borta mot Villa vilket gjorde honom till den näst yngste målskytten någonsin för VBK

Nu har han av Svenska Bandyförbundet utsetts till Årets pojkspelare med följande motivering:

”I knivskarp konkurrens har vi utsett Alex Gustavsson, Vetlanda BK, till Årets Pojkspelare i svensk bandy. Alex var en av många bärande spelare i det svenska P17-landslaget under den gångna säsongen och spelade även en avgörande roll i Vetlanda BK:s U17- och U19-lag som vann SM-guld respektive SM-silver. Han fick även möjlighet att debutera i Elitserien för VBK i bortamötet med Villa Lidköping, där han även blev målskytt direkt. Utöver detta är han en synnerligen god lagkamrat som alltid gör spelarna i hans omgivning till bättre bandyspelare”.

Alex Gustavsson säger så här om att få utmärkelsen:

– Oj! Det trodde jag verkligen inte! Det var kul! Jag trodde verkligen inte att det skulle bli jag, men det är såklart jätteroligt, säger Alex Gustavsson till svenskbandy.se och fortsätter:

– Det var jätteroligt att få ta ett SM-guld med det lag jag har spenderat stora delar av mitt liv tillsammans med. VM-finalen var tråkig att förlora i förlängning, men det var väldigt roligt att få vara där och spela med de bästa i Sverige i min ålder. P19-finalen var också synd att vi förlorade, men det är sånt som händer. Man måste lära sig både vinna och förlora.

Alex Gustavsson är den sjätte VBK-spelaren genom tiderna som får utmärkelsen efter Johnny Ljung (1984), Jonas Claesson (1987), Joakim Larsson (1996), Filip Bringe (2013) och Jonathan Svensson (2017).

Grattis till Årets pojkspelare, Alex Gustavsson!

Dessutom har Ester Eknäs i Skirö AIK utsetts till Årets Flickspelare 2024. Ester började sin bandykarriär i VBK och spelade länge med VBK:s pojklag innan hon gick över till Skirö. Vi säger även stort grattis till Ester!

 

Andreas Söderman
andreas.soderman@vetlandabk.se