Andrej Sannikov ny juniortränare

Andrej Sannikov fortsätter som tränare i VBK - nu som huvudansvarig för klubbens juniorlag.

VBK:s juniorlag får en mycket meriterad ny tränare. Som spelare har Andrej Sannikov 237 matcher i VBK:s A-lag, han har vunnit det ryska mästerskapet två gånger och gjort tre landskamper för Ryssland. De senaste fem säsonger har han varit assisterande tränare för föreningens A-lag, men nu väntar nytt uppdrag.
– Andreas Söderman ringde och berättade att de gärna ville ha kvar mig i föreningen och frågade om jag var intresserad av att vara juniortränare. Det var en fin fråga att få eftersom det är ett viktigt uppdrag i VBK, säger Andrej som är tydlig med vad som är hans viktigaste uppgift som juniortränare.
– Det är att förbereda spelarna för att kunna ta nästa steg, till seniorbandyn. Den förberedelsen ser olika ut för olika spelare, men det handlar om allt vi gör under barmarksträning, isträning och övriga förberedelser under en säsong. Det är spelare i olika åldrar och det viktiga är att de utvecklas och står väl förberedda när de lämnar juniorlaget. Sedan är det klart att vi också vill vinna och jämfört med A-laget är det tydligare att det är här och nu man vill vinna. För spelarna har i många fall bara ett år på sig. Det hoppas jag är en bra morot för spelarna.

Andrej, som genomgått förbundets elittränarutbildning, har utöver assisterande tränare i VBK tidigare även varit tränare för Skirö AIK när de spelade i Allsvenskan. Från VBK:s sida är man mycket nöjd att ha kontrakterat Andrej.
– Det känns jättebra att ha kvar Andrej i föreningen då han varit mycket omtyckt och värdefull i sin roll som assisterande tränare för A-laget. Nu får han ett större eget ansvar vilket vi tror utvecklar honom, men framför allt kommer det vara utvecklande för våra unga spelare att ha en så väl utbildad och kunnig tränare med stor erfarenhet. Vår ungdomsverksamhet är oerhört viktig och det känns tryggt att det är Andrej som leder det äldsta ungdomslaget framöver, säger Andreas Söderman.

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se