Anton Svensson skriver A-lagskontrakt med moderklubben

Nu är det klart att den 19-årige VBK-fostrade målvakten Anton Svensson skriver A-lagskontrakt med moderklubben.

Anton Svensson tog klivet upp i A-laget under säsongen som gick och noterades för 12 matcher som backup till Christian Boman under senare delen av Elitserien. Den 19-årige målvakten har sedan varit med och tränat sedan försäsongsträningen startade och nu är det klart att Anton skriver A-lagskontrakt med moderklubben över nästa säsong. 
– Först och främst är det häftigt att få skriva A-lagskontrakt med sin moderklubb. Sen tycker jag det är en bra miljö för mig att utvecklas i samtidigt som jag stortrivs i laget och gruppen, säger Anton.

Anton beskriver sig själv som en stor och lång målvakt med bra spelsinne som nu tar upp kampen med Christian Boman om en plats i VBK-målet den kommande säsongen. Första målsättningen är givetvis att få debutera på riktigt i Elitserien.
– Jag tycker att jag är en ledartyp på isen och gillar att styra och ställa bakifrån målet när jag spelar. Sen har jag bra spelförståelse och bra på att sätta i gång spelet och kan täcka mycket med min storlek. Nästa säsong hoppas jag att kan utvecklas som bandymålvakt och att laget ska bli så bra som möjligt så vi tar oss förbi kvartsfinalerna i alla fall, säger Anton Svensson.

Anton är den femte spelaren med moderklubb i VBK och den 13:e spelaren som har spelat juniorbandy i VBK inför truppen nästa säsong som just nu består av 18 spelare. 

Andreas Söderman
andreas.soderman@vetlandabk.se