Ari Holopainen.

Ari Holopainen: ”Tufft och tajt men vi klarar det”

VBK ställs mot ett lag i stort behov av poäng på onsdagskvällen.
IFK Vänersborg ligger inför de tre avslutande omgångarna på slutspelsplats men har bara en poäng ned till Broberg.
– Vi vet att det blir tufft och tajt men naturligtvis tror vi att vi klarar det, säger Vänersborgs tränare Ari Holopainen.

Det är dramatiskt kring slutspelsstrecket i bandyns elitserie. På åttonde, och sista kvartsfinalplats, ligger IFK Vänersborg med 22 poäng och 6 plusmål. Strax bakom jagar Broberg Söderhamn som i nuläget har 21 poäng men klart sämre målskillnad.

– Jag tycker vi har gjort det ganska bra och vi ligger ungefär där vi räknade med att vara. Hela säsongen har vi haft som målsättning att spela slutspel och det kommer vi att fajtas för hela vägen, säger Ari Holopainen som är tränare för IFK Vänersborg.

Ett problem för laget har varit ojämnheten. Först slog man Broberg med 8-0 för att två dagar senare bara få 4-4 mot Tellus på hemmais.

– Spelmässigt har vi varit stabila men vi har inte kunnat stänga matcherna ibland. Det har varit lite upp och ned men så har det varit för många lag i årets serie.

Tappade tre ryska stjärnor

Förra säsongen var turbulent i IFK Vänersborg och laget tappade sina tre ryska storstjärnor redan efter en säsong. Däribland Sergej Lomanov Jr som på egen hand sänkte VBK i Sapa Arena förra säsongen.

– Det har hänt mycket i föreningen och det är många spelare som kommit och gått. Men vi har jobbat hårt ända sedan försäsongen för att hitta glädjen och sammanhållningen. Idag har vi ett spel där alla vet sina roller. När det funkar är vi riktigt bra, säger Ari Holopainen.

I laget finns också tre spelare som spelat VM för Finland i Chabarovsk. Spelarna väntas, precis som Johan Löfstedt, inte komma hem förrän under tisdagen, något som Ari Holopainen menar kommer att påverka matchen.

– Naturligtvis kommer det att påverka. Det är nio timmar timmars tidsskillnad och de har precis spelat ett VM.

Borde det ha varit ett längre uppehåll?

– Ja, definitivt. Det här är alldeles för tajt inpå. Jag tycker man borde ha spelat tidigast på fredag. Jag förstår inte riktigt hur det här har gått till.

Vad tror du att det blir för matchbild mot VBK?

– Jag tror att det blir som i Vänersborg, tufft och tajt hela vägen. Vi ska göra det vi kommer överens om och följa matchplanen. Sedan får vi se hur långt det räcker.