Åttondelsfinal på lördag 16 februari – så här spelas slutspelet

Vetlanda Bandyklubb är klara för slutspel som denna säsong har ett annat upplägg än tidigare. VBK:s åttondeplats i serien ger en åttondelsfinal mot laget som slutar nia i tabellen.

Slutspelet i Elitserien gjordes om inför den här säsongen, vilket innebär att lag 1-6 är klara för kvartsfinal medan lag 7-10 gör upp om de två sista platserna i en åttondelsfinal. Denna kamp avgörs i bäst av två matcher enligt UEFA-modellen (det vill säga att mål på bortaplan räknas högre) med start på torsdag 14 februari. VBK är klara som åtta i tabellen vilket innebär att vi kommer få möta de som slutar nia i tabellen, vilket inför den sista omgången är Broberg/Söderhamn IF. Motala har dock chansen att passera och VBK möter ju som bekant just Broberg i den sista omgången. Det innebär att det kan bli tre matcher på fem dagar mot Broberg eller så blir det Motala beroende på resultaten i den avslutande Elitserie-omgången.

Direkt efter att Elitserien avslutas kommer valen inför kvartsfinalen att göras och där är det seriesegrande Villa Lidköping som börjar med att välja motståndare. Villa kan välja lag 5, 6 eller någon av segrarna i åttondelsfinalen. Efter Villas val är det lag 2, 3 och slutligen 4 som väljer motståndare i kvartsfinalen. 

Datum att hålla reda på

Torsdag 14 februari
VBK:s första åttondelsfinal på bortaplan mot antingen Broberg eller Motala.

Lördag 16 februari 16:00
VBK:s andra åttondelsfinal hemma i Hydro Arena mot antingen Broberg eller Motala.

Tisdag 19 februari och onsdag 20 februari
Kvartsfinalerna inleds, där lagen i grupp A spelar 19 februari och grupp B spelas 20 februari.

Torsdag 21 februari eller fredag 22 februari
Om VBK går vidare till kvartsfinal spelas den första matchen på hemmaplan något av detta datum, beroende på om vi placeras i grupp A eller grupp B.

Läs allt om hur slutspelet spelas på svenskbandy.se

Biljetter till slutspelet

Du som har säsongskort till VBK:s hemmamatcher behöver inte göra något inför slutspelet, då matcherna är inkluderade i ditt säsongskort och kortet gäller som vanligt. Eftersom intresset för slutspelet normalt sett är större än vanligt är vi dock tacksamma om du som säsongskortinnehavare på sittplats som inte kommer se matcherna meddelar VBK att din plats är ledig. I så fall har vi chansen att sälja platsen igen och se till att så få platser som möjligt står tomma i Hydro Arena.

Du som köper matchbiljett kan som alltid göra detta online utan extra avgifter. Biljetterna kommer att släppas under måndagen 11 februari. 

Köp biljetter här!

Entréavgifter Slutspel 2018/2019
Ordinarie 150 kr
Pensionärer 120 kr
Upp till 19 år Gratis
Tillägg sittplats 80 kr