August Klang skriver seniorkontrakt med VBK

August Klang har skrivit på ett tvåårskontrakt med Vetlanda BK.

Egna produkten August Klang, född 2002, gjorde succédebut när han i elitseriepremiären mot Edsbyn med ett frejdigt spel och en assist var med och bidrog till att VBK besegrade de regerande svenska mästarna Edsbyn med 5-4. Därefter deltog ytterhalven i ytterligare 29 matcher under säsongen. Nu har han skrivit på ett tvåårskontrakt med VBK.
– Jag känner bara stolthet över att skriva på för moderklubben, det är ju något man har drömt om sedan man var liten. Och nu när man väl står här så känns det fantastiskt bra, säger Klang.
– Jag tycker det känns spännande inför nästa säsong, vi har mycket på gång och gjorde en stark avslutning på den förra säsongen som jag hoppas att vi kan bygga vidare på.

Klang blir därmed den senaste i raden av spelare som lyfts från VBK:s ungdomsverksamhet och ges seniorkontrakt.
– August gick från att vara i stort sett okänd för bandysverige till att stå för ett av elitseriens genombrott förra säsongen och belönades bland annat med en plats i talanglandslaget under säsongen. Nu är vi jätteglada att August är klar för två säsonger. Med hårt jobb tror vi att han kan bli en viktig spelare för oss under lång tid framöver säger Andreas Söderman i VBK:s sportgrupp.

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se