August Ljung har skrivit treårskontrakt med VBK

August Ljung har bestämt sig för att fortsätta spela i VBK och har skrivit på ett treårskontrakt med moderklubben. "Det är jättekul att många velat att jag ska stanna. Det är det finaste man kan höra" säger Ljung.

19-årige August Ljung har som junior gjort två säsonger i VBK:s A-lag. Nu står det klart att det blir minst tre säsonger till för VBK:s nummer 2. Han svarar såhär på frågan om vad det var som gjorde att han trots intresse från flera andra klubbar valde att stanna i VBK
– Först och främst är det för att jag känner att publiken är på väg tillbaka och att det är många som tycker det är kul att se oss spela. Det är många som sagt till mig att de vill att jag ska stanna och det är det finaste man höra tycker jag. Att folk tycker det är kul att se oss och mig spela bandy.
– Det har varit några småjobbiga veckor med mycket funderingar. Det var många andra klubbar som var intresserade. Till slut sållade jag bort de flesta och jag valde mellan VBK och en klubb till. Men till slut vägde fördelarna med VBK över. 

Under sina två säsonger har Ljung gjort 50 matcher och 13 mål. Förra säsongen slutade med två förlängningsförluster mot Västerås. I den sista matchen sköt just Ljung i stolpen strax innan de blivande svenska mästarna avgjorde.
– Jag känner en enorm revanschlusta. Vi var så nära mot Västerås och de blev svenska mästare. Västerås var ju bättre än oss, men jag tror vi behöver få in inställningen att vi kan matcha de bästa lagen. Nu stod VSK på Studenternas, men det kan vara vi. 

Vad har du för mål med nästa säsong?
– Fortsätta ha kul med bandyn. Jag hoppas kunna ge publiken valutan för pengarna. De som kommer betalar ju pengar och då vill de så nåt extra, tänker jag. Sedan ska vi förstås försöka ta oss längre. Nu har vi testat på kvartsfinal och det var kul. Nu vill vi prova att gå längre.

Ljungs underskrift var efterlängtad inte bara bland VBK-supportrarna utan också hos sportgruppen. Andreas Söderman säger såhär:
– Vi är otroligt glada att en stor talang och egen produkt vill satsa vidare tillsammans med sin moderklubb under de kommande tre åren. August hade en fin utveckling säsongen som gick och tog en allt viktigaste plats i laget. Vi tror och hoppas utvecklingen ska fortsätta och det ska bli spännande att se vad han och laget kan åstadkomma tillsammans framöver.

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se