Även Filip Bringe fortsätter i VBK

Ytterhalven, storskytten och passningsläggare Filip Bringe fortsätter att spela bandy i VBK, i åtminstone två säsonger till.

Filip Bringe, född 1996, har Åby/Tjureda som moderklubb och debuterade för VBK 2011 i en match mot Västerås. Nu har det totalt blivit 171 serie- och slutspelsmatcher och 114 mål för klubben. Nu tar han sikte mot 200 matcher och fler mål genom ett nyskrivet kontrakt som sträcker sig över kommande två säsonger. 
– Mina tankar har alltid varit att vara kvar, så det har inte varit några konstigheter från min sida. Vi gjorde en väldigt bra säsong och det känns som att det snackas mer bandy i stan än det gjort på länge. Semifinalen hemma mot Villa var riktigt häftig och att få uppleva fler sådana matcher är en riktig morot inför nästa säsong, säger Bringe.  

Säsongen som gick slutade Bringe trea i lagets interna poängliga med tolv mål och elva assist på 23 matcher i serien. Med sina nio gjorda hörnmål var han seriens femte bäste målskytt, tre bakom Daniel Berlin som gjorde 12 hörnmål. Allt detta skedde från den halvposition som han gjort till sin de senaste 1,5 säsongerna. 
– Jag tycker jag blivit lite bättre i defensiven i alla fall och gjorde en helt okej säsong. Nu får vi in några nya duktiga spelare till nästa säsong vilket är riktigt inspirerande och det ska bli kul att fortsätta i VBK.

I och med att Bringe skrivit på kontraktet med VBK har VBK just nu 15 spelare kontrakterade inför nästa säsong. Sportgruppen är såklart nöjda med att Filip Bringe fortsätter i klubben.
– Filip har blivit en av våra bärande spelare sedan återkomsten till VBK 2020 och har utvecklat både sig själv och laget sedan han tog klivet ned på ytterhalven. Så det känns väldigt bra att han vill fortsätta bidra till att göra VBK ännu bättre nästa säsong, säger Andreas Söderman i sportgruppen.

Stötta VBK:s lagbygge inför nästa säsong genom att bli medlem i 1992-klubben. Läs mer och bli medlem här!

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se