Även Nyberg till landslaget

Tobias Nyberg följer med Pontus Vilén på landslagslägret till Ryssland. - En rivstart på säsongen med tre matcher på kort tid, säger Nyberg

Landslaget reser i början av september till Krasnojarsk för ett träningar och matcher mot Jenisej. Sedan tidigare var Pontus Vilén uttagen, men efter ett återbud från Adam Gilljam får också Tobias Nyber följa med.
– Michael Carlsson ringde i tisdags kväll och undrade om jag ville följa med till Ryssland. Då fick jag en liten chock, säger Nyberg som aldrig varit med i landslaget eller i varit i Ryssland.
– Jag var reserv i P15-landslaget men har aldrig varit med annars. Det är såklart något jag drömt om sedan jag började spela bandy. Dessutom ska det blir riktigt roligt att åka till Krasnojarsk och se den nya hallen.

Lägret kommer tidigt på säsongen och träningarna i Krasnojarsk blir Tobias Nybergs första på stor bana säsongen 2019/2020. VBK har i veckan börjat träna på hockeyrink, men dem har Nyberg missat.
– Jag är lite sjuk nu men hoppas jag piggnar till så att jag får några ispass innan vi åker. Det blir ju en riktigt kul start på säsongen, en rivstart med tre matcher och några träningar på kort tid.

När Tobias kommer hem från Ryssland väntar en ny säsong med VBK. Han har kunnat träna bra under försäsongen och ser fram mot säsongen som kommer.
– Jag har en bra känsla. Vi har fått ihop ett bra gäng med hungriga spelare. Sedan har vi fått in lite rutin i Blomberg och Putte, så det kommer bli bra.

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se