Axel Ekholm och Olle Berglund lämnar VBK

Vetlanda Bandyklubb säger i dag tack till två spelare som väljer att lämna VBK då både Axel Ekholm och Olle Berglund nu flyttar från Vetlanda.

Axel Ekholm kom till VBK från Villa Lidköping inför säsongen 2018/2019 och har gjort 183 matcher under sex säsonger i VBK. Framförallt utmärkande har det varit att Axel gjort 179 av dessa matcher i rad och inte missat en enda match sedan december 2018. Med en närmast 100-procentig träningsnärvaro under alla säsonger så är det en mycket pålitlig spelare som nu lämnar föreningen. 
– Axel har blivit väldigt rotad i föreningen och mycket omtyckt av lagkamrater, ledare och supportrar. Känns tungt att säga hej då till honom som spelare men vi är väldigt glada för allting han har gjort för föreningen och säger stort lycka till i framtiden, säger sportgruppens Andreas Söderman.

Axel är mycket tacksam för sina år i VBK.
– Jag vill tacka Vetlanda BK och alla runt omkring för sex fina år tillsammans. När jag kom blev jag väl bemött och har trivts bra i både klubben och staden. Det har både gått bra och lite sämre men Kullen Fans och alla Vetlanda-supportrar har alltid stöttat oss. Det har varit kul att vara en del av resan som vi gjort tillsammans dessa sex år. Framförallt de två senaste säsongerna och att få avsluta med semifinal i Hydro Arena. Sist men inte minst vill jag tacka alla ungdomar och barn som verkar runt VBK som inspirerar och skänker glädje genom sitt brinnande engagemang för föreningen. Tack för allt!

En annan spelare som bestämt sig för att lämna VBK är Olle Berglund som spelat tre säsonger i VBK efter att ha anslutit från Vänersborg 2021. 90 matcher senare har försvarsspelaren också kommit fram till att han vill flytta från Vetlanda av privata skäl och kommer spela vidare i en annan förening framöver. 
– En tung förlust för oss, där jag känner att VBK har gjort vad vi har kunnat för att gå till mötes både vid kontraktsförlängningen för ett år sedan och i den här dialogen. Olle individuellt och vi som lag har haft en väldigt fin utveckling sedan han kom till VBK och det känns tråkigt att vi inte kan fortsätta det tillsammans, men vi önskar honom stort lycka till i framtiden, säger Andreas Söderman.

Olle Berglund uttrycker också stor tacksamhet för sin tid i VBK.
– Jag är väldigt tacksam för de tre säsongerna jag har spelat i VBK. Det har varit både tuffa och roliga dagar men avslutades med en riktigt stark säsong som laget ska vara väldigt nöjd med. Jag har utvecklats som spelare och person under de tre säsongerna vilket jag är väldigt tacksam för. Jag vill tacka alla spelare, ledare och supportrar för all stöttning jag har fått. Vi ses på isen nästa säsong!

Tack för allt, Axel och Olle!

 

Vetlanda Bandyklubb
info@vetlandabk.se