Backen Nordström redo för premiär

VBK inleder på lördagen kl 18:00 sin tävlingssäsong, i Katrineholm, mot Hammarby. Med Emil Nordström som back. "Jag är jämndålig på det mesta, det går hem på de flesta positioner." säger han.

Svenska Cupen har till säsongen 2023/2024 fått ett nytt upplägg, vilket innebär att även Elitserielagens försäsong blir annorlunda. Borta är en radda med mer eller mindre intressanta träningsmatcher, in träder cupmatcher med en slutspelshelg i Lidköping i potten. Dit kvalificerar sig de två bästa lagen i den norra respektive södra gruppen, och VBK:s Emil Nordström är tydlig med målsättningen.
– Alla i gruppen känner att vi vill vara ett av de två lag som går vidare. Villa är favorittippade men bakom där borde det bli jämnt och tufft, säger Nordström.
Det kommer bli en annorlunda och rolig försäsong, med många tävlingsmatcher. 

Hammarby vann sin premiär

VBK har varit på stor plan en gång under försäsongen, förra helgens träningsmatch mot SK Höjden. I övrigt har laget tränat en handfull gånger på rink i Nässjö. Trots den knappa tiden på stor plan känner Emil Nordström att laget är “rätt så förberett” inför matchen mot Hammarby.
Man kan alltid önska mer tid på stor is men vi har fått en match att känna på det. Det är så mycket större ytor när man kliver in på stor is efter att ha varit i rinken. Det är likadant varje år, man borde väl vänja sig, men det är en wow-upplevelser varje gång. 

För motståndet står Hammarby som kommer till matchen med liknande förutsättningar som VBK. På grund av ombyggnation av bandyhallen i Gubbängen har Hammarby fått hålla tillgodo med rinkträning, men har också hunnit med att spela en match i Svenska Cupen, då man besegrade Frillesås med 4-2. Hammarby har sedan förra säsongen tappat David Pizzoni men fått in Motalas mittfältare Fredrik Lönn och det är nog ett byte som åtminstone går på ett ut. Kanske är det till och med att det är ett byte som stärker Hammarby med tanke på Pizzonis ålder och skadebenägenhet och Lönns insatser i Motala som belönades med en landslagsplats. Hammarby har även fått in Christian Frohm från Tellus och Edwin Nilsson från Ljusdal. 

Emil Nordström fortsätter som back

Det var mot just Hammarby som Emil Nordström efter Philip Lennartssons knäskada i den första åttondelsfinalen fick prova på att spela back, för första gången i sin bandykarriär. Några matcher som mittback i fotboll var det närmaste han kommit tidigare. Nordström tog sig an utmaningen och kvitterade ut ett väl godkänt betyg för sina insatser i förra säsongens slutspel. Och när säsongen nu drar igång, då är Emil Nordström back. Det är där han kommer spela mot Hammarby och det är där han har spelat på träningen.
Sedan får vi väl se vad som händer när (Philip) Lennartsson kommer tillbaka, men jag börjar som back, säger Emil. När han får frågan om vad det är som gör att han klarade omställningen så väl, blir han först tyst, sedan säger han.
Jag är väl rätt mångsidig. Jag är jämndålig på det mesta och det går hem på de flesta positioner. Jag har de senaste säsongerna fått flytta runt en hel del och jag har lärt mig mycket på det, säger Emil som tycker det är kul att spela back
Ja, det är kul. Det är mycket nytt såklart, men nu tränar jag som back också så jag kommer lära mig mycket vartefter. Sedan är Sigge på mig att jag ska följa med upp i anfallen också, så jag ska väl försöka bidra en del där också.

Om motståndaren Hammarby säger Nordström såhär:
De har ungefär samma lag, några in, några ut. Men jag antar att de kommer ha ungefär samma grundspel som förra säsongen och då blev det ju jämna och roliga matcher, så det ska bli kul. 

Matchen startar kl 18:00.
Här kan du kan se matchen på Vetlanda-Posten.
Här kan du se matchen på Bandypuls.
Här kan du se matchen på Expressen.

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se