Berglund vill se VBK äga bollen mot Örebro

VBK spelar på lördagen träningsmatch mot Örebro. Olle Berglund vet vad VBK behöver göra: - Vi måste fortsätta med en solid defensiv insats, men nu ska vi också äga mer boll och klara av att vara spelförande.

Efter svenska cupen med tre matcher på två dagar är det nu dags för tre lördagar med hemmamatcher för VBK innan det den 29 oktober är dags för Elitseriepremiär borta mot Tellus.

Först ut att gästa Hydro Arena är elitserienykomlingen Örebro som liksom VBK varit i Lidköping och fått erfara att Villa är ett svårt lag att möta. Örebro hade det nog än värre än VBK, och förlorade med 16-1. ÖSK verkar inte ha låtit sig nedslås av detta. När VBK var tillbaka i Lidköping och förlorade tre matcher i svenska cupen spelade Örebro en cup på hemmaplan, där man besegrade i tur och ordning Motala, Frillesås och Rättvik.

I Örebro återfinns VBK-bekantingarna Robin Folkesson, Simon Hagström och Tomas Knutson. Tomas Knutson tänker ni, spelar han fortfarande? Ja, han har gjort comeback när moderklubben ÖSK är tillbaka i högsta serien. I VBK spelade han två säsonger, 2010-2011, och gjorde 44 mål på 44 matcher. Folkesson kom ju en gång i tiden från Örebro till VBK. Hagström spelade två säsonger i VBK innan han hösten 2013 återvände till Tranås varifrån han så småningom sökte sig till Örebro.

För VBK:s del gäller att utnyttja de tre matcher som återstår för att hitta rätt i alla delar av spelet inför att serien drar igång. Den allmänna bedömningen var att VBK under svenska cupen gjorde en ok insats defensivt, men att det fanns mer att önska i det offensiva spelet. Det är en bild som VBK:s nyförvärv Olle Berglund delar:

Hur vill du recensera er insats i svenska cupen?
Totalt sett en ok insats. Vi mötte ett starkt Villa i en match där vi inte kom upp i nivå. I matcherna mot Edsbyn och VSK gör vi bra prestationer men får inte betalt i form av poäng. Vi gör bra defensiva matcher, men vi behöver jobba på det offensiva. Vi behöver äga bollen mer, vi tappar matcherna därför att vi har för lite boll för att orka hela matchen. Samtidigt skapar vi tillräckligt med chanser för att vinna både de matcherna.

Hur jobbigt är att förlora tre matcher under en helg?
Vi är tävlingsmänniskor. Det klart det var tufft åka hem med noll poäng. Skittufft. Vi tror mycket på oss själva och vi vill vara med bland de bästa. Klart det var tufft. Det går att säga att det är försäsong, men säsongen börjar nu. Det gäller att komma upp i nivå och vi behöver sätta oss i respekt.

Hur gick det för egen del tycker du?
Jag får väl godkänt. Jag vill prestera bättre, man det är mycket nytt när man kommer till ett nytt lag med nytt spelsätt. Där får jag bra stöttning av ledarna som säger åt mig att det kommer ta lite tid. Men efter försäsongen kommer jag vara väl förberedd att prestera i gulsvarta tröjan.

Vad vet du om Örebro?
De gjorde en stark säsong i allsvenskan. Det jag såg av dem förra säsongen så har de ett bra eget spel och bra kvalitet i bröderna Folkesson. De vill hålla boll, vara offensiva. Frågan är om vågar göra det i år. Men vi ska framför allt fokusera på vårt.

Vad vill du att ni ska göra mot Örebro?
Vi har kvitto från förra helgen vad som funkar och inte. Vi måste fortsätta med en solid defensiv insats, men nu ska vi också äga mer boll och klara av att vara spelförande.

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se