Björn Einarsson tilldelas Åke Svedboms Ungdomsledarpris

Björn Einarsson har tilldelats Åke Svedboms Ungdomsledarpris för Vetlanda BK.

Björn har under flera år varit ungdomsledare inom Vetlanda BK. Han har sedan säsongen 2014/15 med stor entusiasm varit en av ledarna för Bandykul, som är för de yngsta och där det viktiga är att barnen får leka genom att åka skridskor och kanske bli bandylirare framöver. Björn har under senare år också varit tränare för U10-U12.

Björn har en lång karriär inom bandyn. Som spelare har han representerat moderklubben Vetlanda BK, Hammarby IF, IFK Motala och Åby Tjureda IF. För Vetlanda BK spelade han 294 matcher och gjorde 207 mål i serie och slutspel, debuterade som 17-åring i A-laget säsongen 1995/96. Som ungdomsspelare har Björn tre SM-guld med Vetlanda BK, PSM 1995, 1996 och JSM 1997.

Som tränare är det inte enbart inom VBK:s ungdomsbandy som Björn varit tränare. På seniornivå har han tränat både Åby/Tjureda IF och Nässjö IF.

Till kommande säsong ingår han i Vetlanda BK:s tränarteam tillsammans med Mattias Rehnholm och Andrej Sannikov.

Åke Svedbom var en av grundarna till Vetlanda Bandyklubb och han ritade också klubbmärket.

Andreas Söderman
andreas.soderman@vetlandabk.se