Björn tillbaka – assisterande tränare ihop med Andrej

Vetlanda BK har klart med två assisterande tränare för säsongen 2020/2021. Andrej Sannikov fortsätter och får sällskap av Björn Einarsson. "Jag vill bidra med engagemang och få individ och grupp att utvecklas" säger Björn.

VBK har sedan tidigare gjort klart med Mattias Rehnholm som huvudtränare. Nu står det klart att han kompletteras av två assisterande tränare.
– Vi ville utöka ledarstaben med ytterligare en person och tillsammans med Mattias har vi kunnat sätta ihop en ledartrojka vi tror väldigt mycket på. Andrej har gjort ett mycket bra jobb under de senaste säsongerna och vi är glada att hälsa Björn Einarsson tillbaka till VBK med den kunskap och engagemang vi vet att han kommer att bidra med, säger Andreas Söderman, talesperson i VBK.

Andrej Sannikov har varit assisterande tränare under de tre senaste säsongerna och fortsätter även över de två kommande säsongerna.
– Jag är väldigt glad att jag fick frågan att vara kvar, jag vill gärna vara med och fortsätta det arbetet vi har påbörjat. Vi kommer från en positiv säsong för vårt unga lag som hade kunnat sluta ännu bättre och det ska vi utveckla vidare. Jag tycker det känns väldigt bra med den nya ledargruppen där vi känner varandra väl sedan tidigare, säger Andrej.

Björn Einarsson är ett bekant namn och ansikte för VBK-supportrarna. 294 matcher i A-lagströjan blev det fram till 2013 och nu är han tillbaka som tränare. Den tidigare lagkaptenen har skrivit på för till att börja med en säsong i VBK. 
– Det känns jätteroligt, annars hade jag inte hoppat på det här. Jag vill bidra med engagemang, och jag vill få individ och grupp att utvecklas, säger Björn som de senaste fyra åren har tränat Åby/Tjureda och varit assisterande tränare i Nässjö.
– Under de här fyra åren har jag lärt mig hur otroligt roligt jag tycker det är att jobba med människor i grupp som vill åt samma håll.

Mattias Rehnholm, Andrej Sannikov och Björn Einarsson utgör en ledatrojka som känner varandra väl.
– Vi är extremt olika som människor, säger Björn. Men vi vet var vi har varandra. Vi kamperade ihop under tider då VBK hade det tufft. Vi vet var vi har varandra när det gäller som mest, säger Björn.

Precis som Mattias Rehnholm ser Björn Einarsson att hans uppgift blir att bygga vidare på det spel VBK odlat under senaste säsongerna.
– Jag har inte sett VBK jättemycket, så jag kommer nog med lite ögon utifrån som jag hoppas kan vara nyttigt. Men av det jag sett är det tydligt att när VBK är bra, då är vi otroligt bra. Det gäller bara att få de perioderna att komma lite oftare och vara lite längre.

Fakta: Björn Einarsson
Ålder: 41 år
Meriter som spelare: 294 matcher, 207 mål i VBK.
Meriter som tränare: Åby/Tjureda 2016-2018, Nässjö IF 2018-2020

Fakta: Andrej Sannikov
Ålder: 47 år
Meriter som spelare: 237 matcher, 2 mål i VBK. Rysk mästare 1994 (Jekaterinburg) och 2001 (Jenisej). 3 A-landskamper för Ryssland.
Meriter som tränare: Assisterande tränare i VBK sedan 2017

Andreas Söderman
andreas.soderman@vetlandabk.se