Bringe inför Villa borta

Ena lördagen Örebro, andra Villa. Somliga skulle kalla det kontraster när VBK i säsongens andra match möter vicemästarna i Lidköping.

Som ofta möter VBK som andra match under försäsongen Villa Lidköping. Ett Villa som ofast, så även i år, haft en en dryg månad längre träning på is. Kombinationen bra motstånd och olika förutsättningar har gett en del stora förluster. Förra säsongen blev den 7-0 till Villa, den 19 september.

Villa har hunnit med att spela fem matcher under denna försäsong. Man har vunnit samtliga. Stora segrar mot AIK och Motala. Knappare segrar mot Frillesås, Gripen och Edsbyn. Villa-laget har hittills fått klara sig utan sina ordinarie halvor Felix Pherson och Erik Säfström. Men det har ju gått bra ändå.

För VBK:s del är det alltså andra matchen. Örebro besegrades med 5-4 i en match som hade kunnat slutat med större siffror. Bland annat hade VBK sex stolpskott, vara Filip Bringe svarade för två. Vi ställde några frågor till honom inför matchen.

Breda stolpar i Örebro?
– Haha, ja, det var det faktiskt. Frislaget hade varit fint om det hade suttit, men så är det ibland. Vi fick inte in bollen.

Vad har ni sagt till varandra efter matchen?
– Vi tycker att vi hade många fina kombinationer och gjorde många bra saker. Såklart finns det saker att jobba på. Men överlag är vi nöjda.

För egen del – du startade som vänstervinge mot Örebro. Har du ungefär samma arbetsbeskrivning på planen i år som förra året?
– Det är ungefär samma som förra säsongen. Vi har inte pratat jättemycket om det, utan vi spelar några matcher nu så får vi utvärdera mer när vi fått en bild av hur det ser ut. Men jag har ungefär samma roll.

Nu väntar Villa, tankar inför den matchen?
– Det är ett väldigt bra lag. Det ska bli kul att se hur vi står mot dem. De har spelat några fler matcher än vi och borde ligga längre fram.

Hur mycket fokuserar man på resultatet i en sådan här match?
– När det är match vill man alltid vinna. Men resultatet är inte i fokus. Jag antar att vi kommer fokusera på två tre grejer som vi sedan kan utvärdera och träna vidare på nästa vecka.

Ni har fått in fem nya spelare i laget. Vad säger du om de nya lagkompisarna?
– Det är bra grabbar allihopa. Jag tycker de alla gjort det bra, även om det såklart är lite nytt för dem. Jag tycker det är jättekul att Pontus Sjölund är med oss. Han och jag är nära vänner och jag tycker han gjort det jättebra så långt.

Matchen i Lidköping drar igång kl 15:00 på lördag.

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se