Daniel Cederlöf tilldelades Åke Svedboms Ungdomsledarpris

Daniel Cederlöf har tilldelats Åke Svedboms pris till Vetlanda Bandyklubbs ungdomsledare.

Prisutdelare var Johan Svedbom och Lars-Åke ”Timpa” Adolfsson. Daniel tilldelas ett diplom och penninggåva.
– Det är en stor ära att tilldelas Åke Svedboms Ungdomsledarpris, säger Daniel vid prisutdelningen.
– Att vara ledare för ett gäng fantastiska bandyspelare är otroligt givande. Att vi som ledare får bidra till varje individs utveckling känns jätteroligt.
– Bandyn spelas på ett helt annat sätt idag vilket utmanar oss ledare som varit aktiva spelare tidigare, spelet är mycket snabbare idag.
– Jag har varit ledare i föreningen i sju år, suttit med i ungdomssektionen i tre år och ett år som styrelsemedlem.
– Jag är fostrad i Vetlanda BK och spelade där till jag gick ur junioråldern. Jag har även representerat Tjustkulle BK, Ekenässjöns IF, Nävelsjö SK, Skirö/Nävelsjö och Skirö AIK. Så Tjustkulle och Sapa Arena har alltid varit min hemmaplan.

Åke Svedbom var en av grundarna av Vetlanda Bandyklubb och skapade också klubbmärket. Hösten 1944 var ett gäng samlat hemma hos Evert Jarl och bestämde att bilda en bandyklubb. Med på det historiska mötet var Evert Jarl, Åke Svedbom, Sixten Strand, Olof ”LoLo” Lager, Ingvar Liljegren och Evert Svensson. Samtliga var överens om att det behövdes en bandyklubb i Vetlanda. Både Hvetlanda GIF och Vetlanda FF hade tidigare haft bandy på programmet. Det slutgiltiga beslutet att bilda Vetlanda Bandyklubb togs sedan på Brandells konditori.

Den första styrelsen bestod av Artur Rahnefeldt (ordförande), Ingvar Ekström, Helge Andersson, Åke Svedbom, Sixten Strand och Evert Jarl. Nyårsdagen 1945 var det premiär för Vetlanda BK. Flugeby på bortaplan på sjöis och matchen slutade 4-4.

Andreas Söderman
andreas.soderman@vetlandabk.se