Danne i landslagstrupp

Daniel Johansson är en av 33 spelare som av förbundskapten Svenne Olsson tagits ut i en observationstrupp inför landslagssäsongen 2018/2019.
– Jätteroligt och det ger skön energi inför sommarens träning, säger Daniel.

Som uppladdning inför vinterns VM i Vänersborg har Svenne Olsson tagit ut en 33 man stark observationstrupp. Truppen innehåller utöver stommen från förra årets trupp också en del nya namn, varav Daniel Johansson är ett.
– Det här är självklart baserat på föregående säsongs prestationer. Vi har gjort ett val attflytta upp yngre spelare i truppen. Lägret i september kommer att andas lite yngre. I landslaget är vi hyfsat klara med generationsväxlingen men det ska bli spännande att se vilka som tar klivet, säger förbundskapten Svenne Olsson till svenskbandy.se.

”Energi inför sommarträning”
För Daniel Johansson är det första gången han tagits ut till A-landslagstrupp, och han är naturligtvis mycket glad över detta.

– Det känns jätteroligt. Att spela i landslaget är något jag siktat på sedan jag var liten och nu är jag ett steg närmare. Det ger verkligen energi inför sommarträningen och inför att vi går på is.

Första landslagssamlingen blir i september och då hoppas Danne att få plats.
– Jag hoppas såklart att komma med. Att få träna och spela med de bästa spelarna i landet vore fantastiskt.

Förra säsongen Daniels bästa
Eftersom truppen baseras på förra årets prestationer är det kanske inte så konstigt att Daniel är uttagen. Patrik Johansson lyfte fram Daniel som en av lagets bästa spelare, och enligt Daniel själv var säsongens hans bästa i såhär långt.

– Ja, det var det. Jag fick förtroende på mitten och fick förtroende att spela med lite större ramar offensivt. Då fick jag självförtroende och det rullade på med bra energi. Nu hoppas jag få en ännu större roll till vintern och jag ser fram mot säsongen.
– Jag måste erkänna att det kändes lite konstigt när träningen drog i gång och många från förra året saknades. Men nu kör vi riktigt hårt, vi har bra juniorer som är med och kör. Det blir en liten nystart och vi har börjat prata om hur vi ska spela med de spelare vi har. Sedan ska det bli riktigt kul när alla nyförvärv är på plats efter sommaren.

Träffa Daniel på Vetlandafesten
Vi gratulerar Danne till uttagningen och den som vill träffa VBK:s senaste landslagsspelare kan göra det imorgon under Vetlandafesten då Daniel runt lunch står i VBK:s stånd. Då kan ni också köpa en lotter i billotteriet och prova att försäsongsträna med en slideboard.

Utöver Daniel Johansson finns även tidigare VBK-spelare i form av Joakim Andersson, Pontus Blomberg, Christoffer Edlund, Jesper Jonsson, Martin Landström och Johan Löfstedt med i truppen.

Hela truppen finns att läsa på svenskbandy.se