Delad poäng mot Bollnäs i målsnål tillställning

Det blev dramatiskt och målsnålt när VBK mötte Bollnäs på hemmaplan. Varsitt mål gav varsin poäng.

Det blev dramatiskt och målsnålt när VBK mötte Bollnäs på hemmaplan.
Varsitt mål gav varsin poäng.

Den första halvleken hade uppenbara likheter med första 45 i hemmamatchen mot Västerås. Det var två lag med samlade försvar som ville äga boll. I jämförelse med VSK-matchen var det ofta VBK som fick rulla runt och låta motståndaren jaga.

I den 13:e minuten fick Bollnäs sin första hörna. Och den blev olycklig för VBK. Inte för att det blev mål utan för att Patrik Nilssons hårda skott träffade Viktor Törner i ansiktet. Bollen tog så pass illa att Törner fick bryta matchen.

Med Simon Lundström på utvisningsbänken och lagkapten Törner i omklädningsrummet tog Bollnäs över. Några jättefarligt chanser skapade laget dock inte men Borvall fick ändå visa upp att han inte bara är stor utan också atletisk när Patrik Nilsson återkommande prövade skott utifrån.

Det blev ändå VBK som gjorde matchens första mål. Daniel Johansson gick runt på vänsterkanten och Jesper Larsson i Bollnäs-försvaret hakade oförsiktigt upp Danne som fick straff. En straff han själv slog in med ackuratess. Fler mål bjöds det inte på under den första halvleken.

Olycklig start på andra

Ytterligare en likhet med matchen mot Västerås var att andra halvlek startade olyckligt för VBK. Det tog bara tre minuter innan Bollnäs hade kvitterat. Bortalaget satte tryck på VBK och det såg ut att kunna bli en tuff andra halvlek.

Men VBK lyckades freda målet och växte sakta men säkert in i matchen igen. Daniel Johansson, Axel Ekholm och Eetu Peuhkuri fick allt mer att säga till om på mitten och låg bakom många av VBK:s lägen. Med tio minuter kvar tog Bollnäs time out för att få ordning på sitt spel igen men det var VBK som dominerade slutet på matchen och var närmast ett segermål.

Men några fler mål blev det aldrig. Sammantaget en dramatisk match som nästan kändes lite som en slutspelsmatch sett till nerv och kamp. Redan på fredag fortsätter ”Hälsingeveckan” i Hydro Arena då Edsbyn kommer på besök.

Vetlanda BK – Bollnäs 1-1 (1-0)
Målskyttar VBK: Daniel Johansson
Bollnäs: Christian Mickelsson
Utvisningar: VBK 3×10 Bollnäs 2×10
Hörnor: 10-7
Matchrapport

Laguppställning

Laget mot Bollnäs
Kristian Lönner
k_lonner@yahoo.se