Edlund grämer en andraplats, söker en annan

Christoffer Edlund deppar över att det bara blev en andraplats i VM. Men han strävar efter en andraplats i Elitserien. - Otroligt viktigt, säger han inför matcher mot VBK.

Elitseriens skyttekung var nära att också kunna titulera sig matchvinnare i VM-finalen. När Christoffer Edlund gjorde 5-3 talade mycket för att Sverige skulle bli världsmästare. Men Ryssland kom tillbaka och vann med 6-5 efter förlängning.
– Tungt såklart, säger Edlund när det gått två dagar sedan finalförlusten i Vänersborg.
– Det tog lite längre tid att smälta den här gången. Det var en häftig match att spela och det kunde gått åt vilket håll som helst. Men det är lite tråkigt att inte kunna kontrollera det när vi har ledningen i slutet. Det grämer mest.

Ger och tar energi
Till skillnad från senaste årens VM-turnering spelades finalen på lördagen istället för söndagen. Någon längre resa eller tidsskillnad är det inte heller. Därför borde Sandvikens landslagsspelare komma i bra form till Vetlanda på onsdag. Eller?
– En VM-turnering både ger energi och sliter. Förhoppningsvis kommer det med några dagars vila ge positiv inverkan. Matcherna mot Ryssland spelas i ett tempo man inte är i närheten av i Elitserien. Jag tror det kommer ge oss mycket på sikt, säger Edlund vars Sandviken avslutade bra innan uppehållet.
– Vi har haft en krånglig säsong, med allt möjligt runtomkring. Men nu tycker jag vi jobbat oss samman och vi hade en bra vecka innan VM, med vinster mot Hammarby och Edsbyn. Vi har skaffat oss ett bra utgångsläge inför de tre sista matcherna i serien och det ska bli roligt att komma igång igen.

Siktar på andraplatsen
Segern mot Edsbyn innebär att Sandviken satt sig i förarsätet för att sluta tvåa i tabellen bakom Villa Lidköping. Viktigt, enligt Edlund.
– Det är inget att hymla om, det är otroligt viktigt att komma topp två. Det är jämnt i toppen, men även lagen längre ner i tabellen är bra och kan vinna i slutspelet. Då är det viktigt att ge sig själv så bra förutsättningar som möjligt.

Med detta i åtanke kan vi räkna med ett laddat Sandviken som kommer till Hydro Arena för match.
– Det ska bli en kul match. Det brukar bli fartfyllda och roliga matcher mot Vetlanda som är skridskoskickliga. VBK ser bra ut i år också, med många unga killar som tagit kliv och de vill vara med när det brinner till i slutspelet.

Känner mycket folk på läktaren
Är det då, tio år efter att han spelade sin senaste match i VBK-tröjan fortfarande speciellt att komma till Vetlanda och spela match?
– Det är många år sedan nu. Men det som är speciellt är väl att jag känner mycket folk på läktaren och att jag får hälsa på folk jag inte träffar så ofta, säger Edlund.

Vi hoppas att det blir mycket folk på läktaren. Både sådana som känner Christoffer och sådana som inte gör det.